Байерн Мюнхен допусна равенство 2:2 срещу Херта в първи мач

...
Байерн Мюнхен допусна равенство 2:2 срещу Херта в първи мач
Коментари Харесай

Байерн без Анчелоти отново стъпи накриво в Бундеслигата

Байерн Мюнхен позволи тъждество 2:2 против Херта в първи мач без Карло Анчелоти. Баварците водеха с два гола доникъде на мача, само че единствено в границите на 5 минути позволиха резултатът да бъде подравнен. Това е втори следващ дуел за Байерн в Бундеслигата, в който отборът позволява лековерно задатък от 2 попадения. Резултатът бе открит още в 10-ата минута на срещата от Матс Хумелс, а в 49-ата Роберт Левандовски удвои. Ондрей Дуда върна очакванията на домакините в 51-ата, а по-късно Саломон Калу оформи за крайното 2:2.

Първото полувреме предложи голям брой положения и пред двете порти. Резултатът бе открит още в 10-атта минута от Матс Хумелс, който скочи най-високо, с цел да засече центриране на Жером Боатенг, изпращайки топката в горния десен ъгъл на вратата на Херта.

В 18-ата минута съдията Харм Осмерс отсъди дузпа за Херта след съприкосновения сред Хави Мартинес и Владимир Дарида в наказателното поле на гостите. След видеоповторение обаче реферът промени решението си и до 11-метров удар не се стигна.

В 44-ата Роберт Левандовски пропусна отлична опция, откакто овладя подаване от Франк Рибери, само че ударът му мина на сантиметри настрана от лявата греда.

Все отново Левандовски съумя да прониже вратата на Херта единствено 4 минути след началото на втората част. Той съумя да навърже отбраната на домакините, а по-късно нахлу в наказателното поле и с прекрасен удар по земя прати топката в мрежата на

Едва три минути по-късно Ондрей Дуда върна очакванията на домакините. Генки Харагуши показва страховит взор и подаде към Дуда, който невъзмутимо разстреля вратата на домакините за 1:2.

Натискът на Херта продължи и в 56-ата минута Саломон Калу възвърне равенството. След изпълнен директен свободен удар топката попадна право на крайници на Калу, който я изстреля по превъзходен метод в долния ляв ъгъл.

В 61-ата минута Франк Рибери пък се контузи и се наложи да напусне терена, като на негово място влезе Кингсли Коман.

До края на срещата нямаше кой знае какви положения и мачът приключи при резултат 2:2.

Така преди паузата за националните тимове Байерн с 14 точки остава на 5 зад водача Борусия Дортмунд (19). Херта заема 10-ото място с актив от 9 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР