Байерн Мюнхен допусна нова грешна стъпка в Първа Бундеслига, след

...
Байерн Мюнхен допусна нова грешна стъпка в Първа Бундеслига, след
Коментари Харесай

Щутгарт спъна Байерн с късен гол от дузпа на „Алианц Арена“

Байерн Мюнхен позволи нова неверна стъпка в Първа Бундеслига, откакто приключи наедно 2:2 с Щутгарт вкъщи в мач от шестия кръг на шампионата. За Юлиан Нагелсман и компания това бе трето следващо тъждество в шампионата след ремитата с Борусия Мьонхенгладбах и Унион Берлин .
Серу Гираси (д) отбелязва дузпата за крайното 2:2 в Мюнхен.
Матис Тел откри за първенците в 36-та минута след асистенция на Алфонсо Дейвис. Попадение на Серу Гираси в 52-та минута от гостите бе анулирано след интервенция на Системата за видеоповторение (ВАР), само че пет по-късно Щутгарт изравни след гола на резервата Крис Фюрих. След час игра Джамал Мусиала върна преднината на Байерн, само че във втората минута на добавеното време Гираси осъществя дузпа за крайното 2:2.

Баварският исполин остава водач в класирането, само че единствено поради по-добрата си голова разлика – с 12 точки са още три тима в лицето на Хофенхайм, Фрайбург и Борусия Дортмунд. Щутгарт е 13-и с пет пункта, като остава един от трите отбора без триумф от началото на акцията. За тима следва домакинство на носителя на трофея в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт, до момента в който Байерн първо приема Барселона в Шампионската лига, преди да гостува на Аугсбург в Бундеслигата.
Доминик Собослой (л) осъществя втория гол във вратата на Дортмунд.
Марко Розе дебютира публично отпред на Република България Лайпциг с типичен триумф над някогашния си отбор Борусия Дортмунд с 3:0 вкъщи . „ Биковете “ поведоха още в 6-та минута след гол с глава на Вили Орбан. В края на полувремето Доминик Собослай удвои задатъка на домакините с превъзходен шут отвън наказателното поле, а резервата Амаду Хайдара оформи класиката малко след появяването си на терена след асистенция на завърналия се в Лайпциг Тимо Вернер.

Отборът събра актив от осем точки и е десети в класирането, до момента в който Дортмунд е един от четирите отбора в челото с 12 пункта. За „ жълто-черните “ следва посещение на Манчестър Сити и Ерлинг Холанд в Шампионската лига, а по-късно е и дербито на Рур с Шалке 04. Лайпциг гостува първо на европейския клубен първенец Реал Мадрид, а след това и аудиенция на Борусия Мьонхенгладбах.

Останалите резултати :

Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 0:1

Херта – Леверкузен 2:2

Хофенхайм – Майнц 05 4:1. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР