Байерн Леверкузен постигна отличен турнирен резултат в първия мач с

...
Байерн Леверкузен постигна отличен турнирен резултат в първия мач с
Коментари Харесай

Леверкузен изкова солидна преднина в Глазгоу

Байерн Леверкузен реализира отличен турнирен резултат в първия мач с Глазгоу Рейнджърс от 1/8-финала в Лига Европа. " Аспирините " завоюваха с 3:1 в гостуването си в Шотландия и направиха огромна крачка към продължение напред в шампионата. Германците стояха по-добре на терена на " Айброкс " и напълно справедливо взеха успеха с голове на Кай Хавертц от дузпа в 37-ата, Чарлс Арангис в 67-ата и Леон Бейли в 88-ата минута. Голът за домакините пък осъществя Джорд Едмундсон в 75-ата минута, само че по-късно проваляне задачата на играчите на Стивън Джерард в реванша ще бъде извънредно тежка.

Гостите стояха по-добре през първото полувреме и по-често поглеждаха към вратата на противника. В 22-ата минута Керем Демирбай насочи отдалечен удар, само че в ръцете на вратаря.

В 34-ата минута Самуел Едмундсон игра с ръка в личното си наказателно поле и след разглеждане на обстановката с ВАР бе отсъдена дузпа за Байер. КАй Хавертц извърши наказателния удар и откри резултата - 0:1.

Две минути по-късно и домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Жонатан Та, само че такаа по-скоро нямаше и съдията подмина обстановката.

Рейнджърс заигра малко по-смело през второто полувреме и в 55-ата минута стигна до най-хубавата си опция досега. Алфредо Морело бе изведен очи в очи с вратаря, само че ударът му бе избавен.

Байер обаче също атакуваше рисково. В 65-ата минута при едно центриране от корнер топката не бе изчистена добре и стигна до Чарлс Арангис, който стреля с акробатичен удар, само че в последния миг бранител почисти пред голлинията.

Две минути по-късно се стигна до ново разбълкване в пеналта на шотландците, като още веднъж топката се озова в Арангис, който този път не сгреши за 0:2.

Рейнджърс съумя да върне един гол в 75-ата минута. Тогава при един корнер Джордж Едмундсон с глава порази вратата за 1:2.

В 78-ата минута домакините можеха да изравнят, само че Борна Баришич с глава стреля неопределено.

Байер пък бе покрай трети гол в 80-ата минута, когато страховит шут от фаул на Арангис се отби от напречната греда.

В 88-ата минута третият гол въпреки всичко падна. Гостите проведоха хубава многоходова офанзива, топката стигна до Леон Бейли в пеналта, той финтира директния си надзирател и с грациозен удар откри вратата за 1:3.

До края с пропуски за домакините се отличиха Морелос и Хаджи, само че резултатът остана неизменен.

Така Байер Леверкузен си потегли с отличен резултат от това посещение и ще има голямо преимущество преди мача на " БайАрена ". Рейнджърс пък ще би трябвало да направи същински героизъм в реванша, с цел да продължи напред в шампионата.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Лига Европа 1/8 кръг, четвъртък 12 март  Рейнджърс 1:3краен резулат  Байер Леверкузен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР