Байер Леверкузен разгроми с 5:2 като гост на Борусия Дортмунд

...
Байер Леверкузен разгроми с 5:2 като гост на Борусия Дортмунд
Коментари Харесай

Борусия изяде пет болезнени шамара у дома от Леверкузен

Байер Леверкузен разгроми с 5:2 като посетител на Борусия Дортмунд в дербито от 21-вия кръг на немската . " Аспирините " не оставиха шансове на " жълто-черните " и демонстрираха тотална доминация в срещата.
Гостите поведоха още в 11-ата минута, когато Мануел Аканджи си вкара автогол. Швейцарският бранител не съумя да почисти топката и я засече в личната си врата. Само 5 минути по-късно обаче Жереми Фримпонг също вкара в личната си врата и резултатът беше подравнен.
В 20-ата минута контраофанзива на Байер докара до независима акция на Флориан Вирц и младият гений изведе Байер напред. 8 минути по-късно Роберт Андрич извърши съвършен директен свободен удар и не остави шансове на Грегор Кобел за 3:1.

В 53-ата минута Керим Демирбай центрира от корнер и Джонатан Та с глава не сбърка за разгромното 4:1. Домакините не съумяха да се отърсят от изоставането и чак в 80-ата минута Джовани Рейна сътвори рисково състояние, като затрудни вратаря Ленард Грил, който мазета топката.
В 87-ата минута Муса Диаби съумя да преодолее Кобел и направи разгрома още по-болезнен - 5:1 в интерес на гостите. Три минути по-късно появилият се като запаса Щефан Тигес върна един гол за Борусия.
Борусия продължава да е на второ място с актив от 43 точки. Байер Леверкузен е трети с 38. За Дортмунд следва мач с Унион Берлин, а " аспирините " посрещат закъсалия Щутгарт.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР