Bayer AG съобщи в сряда, че към 27-и август компанията

...
Bayer AG съобщи в сряда, че към 27-и август компанията
Коментари Харесай

Monsanto на Bayer е изправен пред 8700 дела, свързани с негови глифозатни продукти



Bayer AG заяви в сряда, че към 27-и август компанията е изправена пред към 8700 каузи, свързани с глифозатни продуктите на Monsanto за битка с плевелите, спрямо към 8000 каузи, заведени към края на юли, оповестява организация MarketWatch.

Мнозинството от ищците са завели делата в щатските съдилища в Мисури, Делауеър и Калифорния, а останалите са подадени в разнообразни федерални съдилища, уточни немската компания.

MarketWatch припомня, че през август щатският съд в Калифорния разпореди на Monsanto да заплати 289 млн. $ обезщетение на Диуей Джонсън, откакто правосъдните заседатели взеха решение, че продуктите на компанията евентуално са съдействали за развиването на намиращ се в последна фаза рак на господин Джонсън.

Bayer AG, чиито акции се намалиха след наложената присъда, оспори решението на съда и подаде постсъдебни оферти пред евентуални нови тъжби.

Германският колос не показа по-подробна преценка за предстоящите правосъдни разноски, само че съобщи, че Monsanto разполага с " подобаващи счетоводни ограничения ". Monsanto също по този начин има общоприета застраховка против законоустановените искове за отговорност, добави Bayer AG.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР