Байдън заяви, че е решен да не използва американски войски

...
Байдън заяви, че е решен да не използва американски войски
Коментари Харесай

Байдън заяви, че е решен да не използва американски войски в Украйна

Байдън съобщи, че е решен да не употребява американски войски в Украйна.

„ Украинците не желаят американски бойци. Всъщност американските бойци няма да вземат участие във войната в Украйна и аз съм решен да продължа в същия дух “, сподели Байдън, говорейки вечерта на март 7 пред Камарата на представителите и Сената на Конгреса на Съединени американски щати с годишната си тирада за положението на Съюза.

Американският президент също по този начин твърди, че Киев може да завоюва спора с Москва, в случай че Съединените щати поддържат Украйна и й дават „ оръжията, нужни за самозащита “. В тази връзка Байдън още веднъж прикани Конгреса на Съединени американски щати да поддържа решението на американската администрация да отпусне нов пакет помощ за Украйна. „ Историята ни следи. Ако Съединените щати се отдръпват [от поддръжката си за Киев] в този момент, това ще изложи Украйна на риск “, сподели той. Байдън също, както се изрази, изпрати известие до съветския президент Владимир Путин: „ Няма да отстъпим. Няма да се поклоним “.

„ Това, което прави този миг необичаен, е, че свободата и демокрацията са атакувани както вкъщи, по този начин и в чужбина “, сподели Байдън.

„ Ако някой в ​​тази зала счита, че (руският президент Владимир) Путин ще спре на Украйна, „ убеждавам ви, той няма да изостави Украйна. Украйна може да спре Путин, в случай че подкрепим Украйна и й дадем оръжията, от които се нуждае, с цел да се отбрани. Това е всичко, което Украйна желае. “

Американската администрация по-рано изпрати Конгреса за спомагателни бюджетни средства през фискалната 2024 година, която стартира в Съединените щати на 1 октомври, главно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Руската федерация в Азиатско-тихоокеанския район регион. Общо ръководената от Байдън изпълнителна власт би желала да получи за тези цели към $106 милиарда

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Някои републиканци в Камарата на представителите и Сената се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на финансовата поддръжка на Киев.

Председателят на Камарата на представителите, републиканецът Майк Джонсън, поредно предизвестява за желанието си да свърже по-нататъшната помощ за Украйна със стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати.

На 13 февруари Сенатът на Съединени американски щати, с поддръжката на някои републиканци, одобри законопроект, предоставящ 95 милиарда $ помощ на Украйна, Израел и Тайван. От тях сенаторите оферират да се отделят 60,06 милиарда $ за поддръжка на Украйна. Този пакетен законопроект обаче не включва разпореждания за стягане на контрола по южната граница на Съединени американски щати.

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати, републиканецът Майк Джонсън, сподели на 12 февруари, че документът, направен в Сената, не визира граничната рецесия, „ най-сериозният проблем “, пред който са изправени Съединените щати.

Освен това Джонсън, който заема третата най-важна позиция в йерархията на държавното управление на Съединени американски щати, назова версията на законопроекта, създадена от сенаторите, „ умишлено неприемлива “ в Камарата на представителите. Впоследствие и той удостовери, че в този момент няма да подлага този документ на гласоподаване.

Говорейки с кореспонденти на 27 февруари в края на срещата сред управлението на Конгреса от двете партии, формиращи системата на Съединени американски щати, и Байдън, Джонсън увери, че „ Камарата на представителите интензивно търси и изследва всички вероятни разновидности “, в това число възобновяването на финансовите и военна поддръжка за Киев.

Джонсън даде обещание да се оправи с тези въпроси навреме, само че не уточни времева рамка за разглеждане в долната камара на Конгреса на всевъзможни начинания, ориентирани към продължение на разпределянето на бюджетни средства за Украйна. Говорителят назова южната граница на Съединени американски щати и гарантирането на нейната сигурност „ главен приоритет “.

Руската страна неведнъж е подчертавала, че изпращането на оръжие на Киев и подпомагането на образованието на украинските военни от Запада единствено удължава спора и не трансформира обстановката на бойното поле

 

Източник – TАСС /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР