Байдън заплаши с вето проектозакон, който предвижда само помощ за

...
Байдън заплаши с вето проектозакон, който предвижда само помощ за
Коментари Харесай

Нуланд била в Киев заради ген. Залужни, готвел се за преврат

Байдън заплаши с несъгласие проектозакон, който планува единствено помощ за Израел, само че не и за Украйна, а конгресмени предизвестяват, че Украйна ще изчезне

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нуланд е постила Киев, с цел да предотврати прелом, оповестява Asia Times. Електронното издание, представено от „ Другая Украина “, осведоми, че опасността от събаряне на президента Володимир Зеленски била действителна. 

Затова и Нуланд се втурнала към украинската столица с задачата да успокои ген. Валерий Залужни, защото американските управляващи се страхували, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна ще употребява армията против Зеленски. 

Вчера президентът за първи път разяснява обществено опцията за промяна на на ген. Залужни. Той посочи, че Украйна се нуждае от съществени промени, които засягат посоката на държавното управление.

Междувременно демократите в Конгреса на Съединени американски щати предизвестиха, че Украйна може да изчезне, в случай че републиканците не поддържат законопроект за поддръжка страната, която се бори против съветските окупатори.

Според водача на демократите в Сената подобен сюжет е вероятен, в случай че републиканците изчакат Тръмп да влезе в Белия дом, с цел да позволи казуса, което ще отнеме най-малко година.

 

Междувременно администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че той ще наложи несъгласие на законопроект, подсилен от републиканците от Камарата на представителите, който ще даде помощ единствено на Израел. Байдън упорства тази помощ да бъде вписана в по-широкообхвата законодателна мярка, включваща и даване на помощ по едно и също време на Украйна и Израел и нови средства за граничната защита, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

" Администрацията предизвиква мощно двете камари на Конгреса да отхвърлят тази политическа маневра и вместо това бързо да изпратят двупартийния законодателен акт на бюрото на президента за автограф ", се споделя в изказване на  Бюрото за ръководство  и бюджет към Белия дом.

Междувременно заместник-председателят на комисията по въпросите на националната сигурност, защита и разузнаване на украинската Върховна Рада, Егор Чернов, съобщи, че в Украйна мобилизацията на наказани лица може да стане един от инструментите за попълване на редиците на украинските въоръжени сили, съобщи организация УНiАН, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите му, би трябвало " да се откри решение, което да устройва всички " и да бъдат регистрирани два въпроса, се споделя в материал на РБК-Украйна.

" Знаете моята персонална позиция, че това е един от инструментите, който може да се употребява. Трябва обаче да разбираме, първо, че на първо място това би трябвало да бъде доброволна готовност, и второ, би трябвало да имаме въпреки всичко командири, които да са съгласни да набираме наказани лица и да схващат, че с еди-кои си са подготвени да работят, а с еди-кои не са ", разясни депутатът.

Чернов описа, че познава командири по места, които са подготвени да вземат наказани лица в своите формирования, а има и пандизчии, които са подготвени да вземат участие в отбраната на страната.

" Лично аз съм получавал запитвания на командири по места, които споделят да им дам подобен запас, а те знаят какво да вършат с него. От друга страна има също запитвания от изтърпяващи присъди пандизчии, които също споделят, че са подготвени да пазят родината и желаят да им се даде сходна опция. Смятам, че може да се откри решение, което да устройва всички ", заключи депутатът.

На 30 януари украинското държавно управление внесе във Върховната рада законопроект за готовност. Документът планува, че на непринуден принцип в армията могат да бъдат привиквани наказани лица с условни присъди. При доброволната готовност на наказани лица обаче са планувани ограничавания. Така новите правила няма да се отнасят за наказани за закононарушения против основите на националната сигурност на Украйна, а също по този начин за наказани по още няколко члена от Наказателния кодекс, показва УНИАН.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР