Байдън за пореден път обеща да бъде стълб и твърдина

...
Байдън за пореден път обеща да бъде стълб и твърдина
Коментари Харесай

Кръстоносният поход на Байдън

Байдън за следващ път даде обещание да бъде дирек и твърдина на демокрацията и също по този начин увери, че ще продължи да я укрепва или по-скоро насажда на всички места. Такова е тежкото задължение на американския месианизъм. Но не всеки споделя напъните му, не всеки ги прави оценка. Байдън е печален.

Но, както знаем от най-новата история, интерпретациите на демокрацията могат да бъдат диаметрално противоположни – като черното и бялото.

Символ на демокрацията за Русия да вземем за пример е референдумът, когато всички жители вземат решение, показват волята си. Така Крим се върна и Русия се разсъни с нея. Такова гласоподаване се организира в Донбас и в освободените територии, дружно с което самата Русия се връща към същинското си аз. Когато най-сетне ще престане да приема болката и страданието на околните за нещо странично.

Символът на демокрацията за Щатите и Запада е Майданът. Когато волята на едно нападателно и хиперактивно малцинство се постанова с огън и меч над цялото общество, готово на всичко, за което няма ограничавания, в това число и в региона на морала. И по-късно се поддържа от всеобщи репресии с превръщането на територията и хората, които я обитават, в един тип страна на зомбитата. Все още има огромен набор от вариации: от филантропични бомбардировки до „ филантропични служащи “, които носят светлината на същата тази народна власт. Светлина, която унищожава и изгаря всичко в близост, създавайки безпорядък.

А Щатите също обичат да тестват за мощ привързаността към демокрацията. Да лиснат керосин, да го подпалят и да гледат, като обилно добавяте гориво. В този пламък се отгатват и контурите на ярко демократично лице, очистващо света от нечистотия.

Дали това е народна власт, или фантазия. Или ХИМАРС, от който удрят цивилни в Донбас. Те не одобриха демокрацията. Затова желаеха да ги убият за това и ги избиваха от 2014 година насам. А в този момент безмилостно се санкционират „ родоотстъпниците ” от демокрацията. И тази " богиня " е безпощадна и отмъстителна, с дълга и зла ръка. Според нея всеки, който не ѝ се е заклел във честност, би трябвало да бъде заставен да го направи непременно, да бъде подложен на колене или да направи по този начин, че всички „ родоотстъпници “ просто да спрат да съществуват. Дайте им един от главните дарове на демокрацията - изгорена земя.

Байдън откровено има вяра в демокрацията, само че не дешифрира коя. И е ясно за какво: тя е същата фантазия. Тя, сходно на пандемия, заплашва да се вкорени по целия свят - да се наложи непременно.

Според него „ демокрацията остава най-великият инструмент на човечеството за справяне с провокациите на нашето време “. Това е фантазия, трансформирала се в ключ към просперитета на Съединени американски щати в постсъветския свят. Държави, които не толерират никаква конкуренция, никакво непокорство. В последна сметка те са дългата ръка на демокрацията, същата тази страховита и наказваща богиня.

В името на което първосвещеникът на нейния фетиш, за какъвто американският президент се показва, е подготвен да отприщи всевъзможни религиозни войни и да приготви кръстоносните походи.

Всъщност настоящето обръщение на притежателя на Белия дом за САК е директен намек за кръстоносния поход. Само че американският водач непрекъснато се бърка и се ръкува с празнотата. Навсякъде вижда народна власт, която дава обещание да пази по света. Празнотата също дава заповеди: изисква, желае да се изпълни с кръв.

Работата е там, че американската версия на демокрацията е главният дирек на просперитета на Щатите, самата обвивка, в която можете да скриете расизъм и колониализъм, фикс идея за изключителност и предимство. И защото те са изключителни, тогава останалият свят би трябвало да съществува единствено за тях - като трамплин и хранителна база, би трябвало да бъде зависещ. Логично, нали? Байдън има вяра в това и това разбиране не може да бъде разтърсено от нищо. Тази религия ще прегази всичко, ще стреля и ще остави след себе си тела, раздрани на части.

Ясно е, че изявлението на Байдън е и отговор на неотдавнашната среща сред съветския президент Владимир Путин и китайския водач Си Цзинпин на срещата на високо ниво на ШОС. По това време Путин приказва за „ уродливите контури “ на построяването на еднополюсен свят, а Си Цзинпин приказва за „ виновната международна мощ “, чийто образец е нужен, с цел да „ приведе подобен бързо изменящ се свят в траектория на стабилно и позитивно развиване. ”

На пръв взор това е полемика, всеки може да има своя позиция и разнообразни гледни точки. Всеки народ, всяка цивилизация има право да избере своя път на публично устройство и развиване. Тук се крият суверенитетът и отговорността. Но американското обръщение е фундаментално друго: фанатично, нетолерантно към конкуренцията и безалтернативно. Това е посланието на международната подчиненост, на чийто връх сякаш би трябвало да са Щатите, а всички останали са вързани с оковите на тяхнототълкуване на демокрацията, „ живот по разпоредбите ” – съгласно реда на международния концлагер

Демокрацията надалеч не е безобидна, както към този момент е добре известно. Демокрацията на хаоса е окървавен противен паразит. Демокрацията на американската фантазия. При нея целият свят би трябвало да работи на плантациите на Щатите, които с дълъг бич и на бял кон ще обикалят владенията си и ще поддържат всички в добра форма. Химера. Демокрацията на празнотата, с която Байдън непрестанно се ръкува, а с другата ръка плете интриги и предизвика спорове.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР