Байдън ще обяви библиотека в чест на дългогодишния си приятел Джон Маккейн в Аризона

...
Президентът Джо Байдън в четвъртък ще обяви изграждането на библиотека
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън в четвъртък ще обяви изграждането на библиотека в Аризона в чест на своя дългогодишен приятел, покойния републикански сенатор Джон Маккейн.

Библиотеката на Маккейн ще се похвали с „ново многофункционално съоръжение за осигуряване на програми за образование, работа и здравеопазване на необслужвани общности в щата“, каза служител на Белия дом, с финансиране от Американския спасителен план в партньорство с Института Маккейн и Държавен университет в Аризона.

В четвъртък към Байдън ще се присъединят вдовицата на Маккейн, Синди Маккейн, както и губернаторът на Демократическата партия Кейти Хобс и членове на делегацията на Аризона.

По време на своите забележки се очаква президентът да отправи нови груби предупреждения за продължаващите заплахи за демокрацията в САЩ, заостряйки централния аргумент в потенциалния си реванш с Доналд Тръмп, който многократно атакува Маккейн.

Смъртта на Маккейн беше дълбоко лична за Байдън, който загуби сина си Бо от същия рак, с който Маккейн беше диагностициран през 2017 г.

По време на посещението на Байдън в Ханой, Виетнам, по-рано този месец, президентът спря на възпоменателен знак близо до мястото, където самолетът на Маккейн беше свален по време на войната във Виетнам, за да отдаде почит. Президентът също така почете покойния сенатор в Аляска на 22-ата годишнина от терористичните атаки от 11 септември 2001 г. по-рано този месец.

„Едно нещо, на което винаги съм се възхищавал в Джон, беше как поставяше дълга към родината на първо място и това не е хипербола, той го направи“, каза Байдън тогава. „Над партията, над политиката, над собствената си личност. Този ден ни напомня, че никога не трябва да губим това чувство за национално единство.

Синди Маккейн подкрепи Байдън през 2020 г. и беше представена в реклама, пусната от Националния конгрес на Демократическата партия преди президентските избори през 2020 г., където тя каза, че покойният й съпруг и Байдън „просто ще седят и ще се шегуват“ и „понякога беше като комедийно шоу гледайте ги двамата.

„Джо и аз не винаги сме съгласни по въпросите и знам, че той и Джон със сигурност са имали някои страстни спорове, но той е добър и честен човек. Той ще ни води с достойнство“, каза Синди Маккейн в публикация по време на одобрението си.

В своето възхвално слово за Маккейн през 2018 г. Байдън описа приятеля си като „живял според различен кодекс – древен, остарял кодекс, в който честта, смелостта, почтеността, дългът бяха живи“.

Джереми Даймънд от CNN, Кевин Липтак, MJ Lee, Kayla Tausche и Arlette Saenz допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР