Байдън се отправя към Флорида, за да проучи отговора на щетите от урагана Идалия

...
Президентът Байдън и първата дама Джил Байдън са във Флорида
Коментари Харесай

Президентът Байдън и първата дама Джил Байдън са във Флорида в събота, за да проучат щетите, нанесени от урагана Идалия, и щатската, местната и федералната реакция на него.< /p>

Президентът и първата дама предприемат обиколка от въздуха на засегнатите от бурята райони, преди да отпътуват за Лайв Оук, Флорида. В Live Oak те ще получат брифинг относно усилията за реакция и възстановяване и ще се срещнат с лицата, които първи реагират, федерален персонал и местни служители. Президентът ще разгледа щетите на земята в Live Oak.

Президентът каза, че ще се срещне с губернатора на Флорида Рон ДеСантис по време на посещението си, но говорителят на ДеСантис, Джереми Редфърн, каза, че кабинетът на губернатора няма планове двамата да се срещнат. В петък ДеСантис изрази загриженост относно това, че „апаратът за сигурност“ на президента пречи на усилията за възстановяване и възстановяване на захранването в най-тежко засегнатите райони, които са труднодостъпни.

Регионът Биг Бенд във Флорида се бори с последствията от категория 3 ураган, който наводни и разби домове и предприятия. Г-н Байдън одобри искането на губернатора на Флорида Рон ДеСантис за обявяване на голямо бедствие и казва, че Слънчевият щат ще получи всичко, от което се нуждае.

"И както казах, знаете, и на хората от Флорида и целия югоизток, аз съм тук, за да изясня, че нашата нация ви пази гърба", каза президентът по време на посещение в Федералната агенция за управление на извънредни ситуации във Вашингтон, окръг Колумбия, в четвъртък, добавяйки: „Няма да се отдалечим. Няма да се откажем. Няма да забавим темпото.“

Прекъсванията на електрозахранването продължават да тормозят щата, особено в окръзите Тейлър, Медисън, Лафайет, Хамилтън, Суони, Джеферсън и Дикси, каза ДеСантис в петък, въпреки че захранването е възстановено в стотици хиляди домове и други сгради.

Бурята доведе до момент на двупартийност между президент демократ, който се кандидатира за преизбиране, и републикански губернатор, кандидатстващ за номинацията на Републиканската партия. Г-н Байдън каза пред репортери, че не е усетил политика или политическа мотивация в разговорите си с ДеСантис.

За ДеСантис ураганът Идалия идва в критичен момент от неговата кампания

Това е второто пътуване на г-н Байдън за две седмици до щат, опустошен от природно бедствие, след като посети Мауи миналия месец. Островът все още се бори с горски пожари и работи за възстановяване на инфраструктурата си.

Президентът подчерта необходимостта от възстановяване на по-устойчива американска инфраструктура в светлината на бедствията в Хавай и Флорида, като каза, че никой вече не може да „отрича въздействието на климатичната криза“. Това е спорна точка между президента и ДеСантис. DeSantis подкрепя подобряването на инфраструктурата срещу големи бури, но не казва, че изменението на климата е повлияло на въздействието им.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР