Байдън предрече: Путин завзема Украйна, а следващите са Балканите! Американският

...
Байдън предрече: Путин завзема Украйна, а следващите са Балканите! Американският
Коментари Харесай

Байдън предрече: Путин завзема Украйна, а следващите са Балканите!

Байдън предсказа: Путин завзема Украйна, а идващите са Балканите! Американският президент Джо Байдън предизвести, че в случай че Конгресът не гласоподава спомагателна помощ за Украйна, войната ще се популяризира в Европа. И балканските страни ще са идващите наранени, заяви NBC.

„ Ако Украйна падне пред Русия, ще я последват Балканите, Полша и даже Унгария на Орбан “, сподели Байдън по време на тирада в Белия дом пред кметове на американски градове.

 Байдън настоя, че Съединените щати ще съжаляват горчиво, в случай че отдръпват поддръжката си за Киев.

Според президента на Съединени американски щати, поради Украйна е настъпил един от редките моменти в историята. В които Европа гледа на Русия без боязън. Той настоя, че подобен миг не би трябвало да се пропуща поради колебливост.

 

 

„ Ако се оттеглим в този момент и Русия успее да продължи нашествието си, да повали Украйна, какво мислите че ще стане със страните на Балканите? Какво мислите че ще стане с Полша? Или с Унгария и Орбан? Сериозно – помислете за това. Ще промени радикално цялата картина “, сподели американският президент Джо Байдън.

Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и шефът на националното разузнаване Аврил Хейнс са оповестили пред законодателите, че в случай че Конгресът не успее да позволи спомагателна военна помощ за Украйна през идващите дни, Русия може да завоюва войната след няколко седмици. В най-хубавия случай месеци, настояват източници, участвали на срещата, представени от NBC.

Мрачната оценка, която чиновник на Белия дом разказва като „ безапелационна “, е направена в миг, когато помощта за Украйна е прекомерно несигурна.

На срещата в Белия дом Съливан и Хейнс са дали на водачите на Конгреса времева рамка за изчерпването на основните военни запаси на Украйна. Както и подробна оценка на настоящата динамичност на бойното поле.

Те са декларирали пред конгресмените, че неналичието на помощ ще засегне доста повече страни от Украйна. И може да ги накара да премислят съюза си със Съединени американски щати. Визирайки Южна Корея и Япония. Тяхното обръщение е било, че една съветска победа, „ ще отекне в целия свят “, настояват осведомените със срещата.

Съливан и Хейнс са коментирали пред законодателите, че не е съвпадане, че Путин е подхванал най-голямото си въздушно нахлуване от началото на войната.

След като предишния месец Конгресът не утвърди спомагателна помощ.

Партийните водачи са се съгласили, че даването на помощ на Украйна е приоритет на националната сигурност. Но към момента имали различия за това по какъв начин да се действа законодателно.

През октомври Байдън изиска спомагателни 60 милиарда $ военна помощ за Украйна. Част от които ще бъдат употребявани за попълване на запасите на Съединени американски щати. Преди това Конгресът позволи към 75 милиарда $ помощ за нападнатата от Русия страна.

Източник: NBC/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР