Байдън посочи на Нетаняху спешната необходимост от сключване на сделка

...
Байдън посочи на Нетаняху спешната необходимост от сключване на сделка
Коментари Харесай

Байдън посочи на Нетаняху спешната необходимост от сключване на сделка с Хамас

Байдън уточни на Нетаняху незабавната нужда от подписване на договорка с Хамас. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху акцентира спешността от привършване на работата по съглашението за преустановяване на огъня в линията Газа сред еврейската страна и палестинското коренно придвижване Хамас. Това заяви пресслужбата на Белия дом в сряда.

„ Президентът акцентира неотложната нужда от реализиране на съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на заложници и разиска бъдещи договаряния в Кайро за унищожаване на всички оставащи спънки “, сподели тя в изказване.

Освен това страните разискаха ограниченията, подхванати от Съединените щати за поддръжка на Израел в отбраната му против всички закани, в това число Иран и групи, които Вашингтон счита за следени от Техеран, като Хамас, ливанската шиитска партия Хизбула и йеменските хути от Ансар Аллах въстаническо придвижване.

Ибрямов с извънреден коментар след акцията: Ползвал ли е конфискувания джип 22.08.24 10:11 Байдън уточни на Нетаняху незабавната нужда от подписване на договорка с Хамас 22.08.24 10:07 Доц. Стойчо Стоев: Отново ще има „ сглобка “, няма различен вид за болшинство 22.08.24 09:50 Зафиров: Нинова набра храброст да сипе безпочвени нападки и клюки 22.08.24 09:46 NYT: Съединени американски щати приготвят нови обиски в домовете на американци, сътрудничещи на съветските медии 22.08.24 09:43

Байдън уточни на Нетаняху незабавната нужда от подписване на договорка с Хамас

На 15 август в Доха стартира нов кръг от съвещания, ориентирани към реализиране на преустановяване на огъня в линията Газа и освобождение на заложниците, държани от Хамас. В взаимно изказване на Египет, Катар и Съединените щати след договарянията се отбелязва, че те са протекли в позитивна атмосфера. По време на консултациите Съединените щати, с поддръжката на Катар и Египет, показаха предложение, което ще понижи разликите сред Хамас и Израел. Хамас обаче съобщи, че новата американска самодейност регистрира единствено ползите на Израел.

Посредниците се договориха да проведат идната среща в Кайро преди края на тази седмица. Пояснено беше, че техническите групи ще продължат да създават механизми за осъществяване на главните точки от съглашението, в това число тези, свързани с размяната на заложници, държани в Газа, против палестинци, държани в израелски затвори, и филантропичната обстановка в анклава.

Източник – Пресслужбата на Белия дом /Превод:SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР