Байдън лесно спечели първичните избори за кандидат-президент на Демократическата партия

...
Байдън лесно спечели първичните избори за кандидат-президент на Демократическата партия
Коментари Харесай

Байдън и Тръмп спечелиха първичните избори в Мичиган, с което зат...

Байдън елементарно завоюва първичните избори за кандидат-президент на Демократическата партия в Мичиган, само че протестният избор на демократите, възмутени от поддръжката му за войната на Израел против Хамас в Газа, надмина упованията на уредниците, показва Ройтерс.

 

Доналд Тръмп, от своя страна, победи над съперничката си Ники Хейли с огромна преднина на първичните избори на Републиканската партия в този щат, с което затвърди позициите си за номинацията на партията за Белия дом. Хейли към този момент загуби от Тръмп на първичните избори в Айова, Ню Хемпшър и Южна Каролина. Тя е считана за малко по-умерена в политическо и риторично отношение от своя противник, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Въпреки че се очакваше Байдън и експрезидентът републиканец Тръмп да завоюват с лекост първичните избори на своите партии, броят на гласовете и за двамата се следеше от близко за признаци на разколебаване на поддръжката.

 

В Мичиган, където живее огромен брой арабски американци, гласоподавателите на демократите бяха призовани да отбележат в бюлетините си за първичните избори във вторник като " неангажирани " в символ на митинг против политиката на Байдън във връзка с Газа.

Според социологическа организация " Едисън рисърч " първите резултати показват, че броят на " неангажираните " гласоподаватели е достигнал 40 000, откакто са били преброени 31% от бюлетините на демократите. Тази цифра съществено надвишава задачата от 10 000 неангажирани гласоподаватели, на която се надяваха уредниците на митинга.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР