Байдън изтъкна, че това е първата Национална стратегия на САЩ

...
Байдън изтъкна, че това е първата Национална стратегия на САЩ
Коментари Харесай

Байдън обяви първата национална стратегия с над 100 мерки за борба с антисемитизма

Байдън посочи, че това е първата Национална тактика на Съединени американски щати за битка с антисемитизма и че с нея се изпраща ясно обръщение, че " в Америка злото няма да победи ".

Стратегията, която се изготвя от месеци, има четири съществени цели: да бъдат разбрани аргументите за антисемитизма и по какъв начин е застрашена Америка от него, да бъде засилена сигурността на еврейските общности, да бъдат подхванати ограничения за битка с дискриминирането, основаваща се на антисемитизъм, и построяването на взаимност и предприемането на общи дейности от разнообразни общности в името на битката с антисемитизма.

Еврейски организации приветстваха самодейността на американското държавно управление, отбелязва АП.

Същевременно американският президент обяви и номинацията си за ръководител на Комитета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, съобщи Ройтерс.

Това е началникът на американските военновъздушни сили военачалник Чарлз Браун.

" Генерал Браун си е построил известност на хладнокръвен и извънредно ефикасен водач, на човек на отборната работа и доверието, който извършва с отличие " поставените задания, посочи Байдън при оповестяването на номинацията.

Информация за номинацията на Байдън бе разгласена още в сряда. Ако бъде утвърден от Сената на американския Конгрес, Браун ще стане правоприемник на досегашния ръководител на Комитета на началник-щабовете Марк Мили и вторият негър, заемал този пост след Колин Пауъл (който беше ръководител на Комитета на началник-щабовете от 1989 до 1993 г.).

Байдън прикани Сената да утвърди кандидатурата на Браун. Засега обаче графикът на процеса по одобрение на кандидатурата на Браун не е напълно явен, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР