Баварските власти възстановиха на специална церемония граничната полиция на провинцията,

...
Баварските власти възстановиха на специална церемония граничната полиция на провинцията,
Коментари Харесай

Бавария представи своя гранична полиция

Баварските управляващи възвърнаха на специфична гала граничната полиция на провинцията, която символизира недоволството на локалните поданици от работата на федералните служби.

Регионалната полиция на Бавария не е серпантина да патрулира границата, само че от 1998 година там няма пропускателни пунктове - три години след присъединението на Австрия към Шенгенското съглашение те са затворени.

Макар никой да не оспорва, че в необятната 30 км зона от границата към вътрешността на Бавария националната полиция си прави работата, мигрантската рецесия подтикна някои полицити в Бавария да заговорят за засилен граничен надзор, написа " Дойче веле ". Така министър председателят на района Маркус Зьодер разгласи през април, че управляващите възнамеряват да вкарат " провинциални " гранични чиновници, общо към 1000 души, с цел да подобрят контрола.

Темата е деликатна и в навечерието на районните избори през октомври. Тогава с внимание към миграцията Християнсоциалният съюз (ХСС) се надява да резервира монопола си върху баварската политика, заплашен от крайнодясната, антиимигрантска " Алтернатива за Германия ".

Освен заричане за " гранични инспекции " новата конструкция ще следи региона и с безпилотни устройства.

Критици на концепцията споделят, че тя дискредитира както кабинета на Ангела Меркел, по този начин и националните институции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР