Баварската компания Eco Stor иска да изгради една от най-големите

...
Баварската компания Eco Stor иска да изгради една от най-големите
Коментари Харесай

Нов мегапроект за съхранение на енергия в Германия

Баварската компания Eco Stor желае да построи една от най-големите системи за предпазване на сила в Европа покрай източногерманския град Фордерщет. След завършването си през 2025 година батерийният комплекс би трябвало да може да съхранява към 600 мегаватчаса електрическа енергия. На доктрина това може да достави с електричество 31 250 семейства в продължение на 24 часа.

Според главния указател на пазарните данни най-голямата сега система за предпазване на акумулатори, работеща в Германия, има потенциал за предпазване от 72 мегаватчаса. Според известия в медиите най-голямата система за предпазване с акумулатори в Европа е в Англия, ръководи се от Tesla и има потенциал за предпазване от 196 мегаватчаса.

Много огромни уреди в Европа сега се възнамеряват от разнообразни компании, сподели ръководещият шеф на сдружението Георг Галмецер. Особено в региона на възобновимите сили, с вятърна и слънчева сила, забавеното във времето подаване на електричество към мрежата има смисъл.

Местоположението в Саксония-Анхалт се оказва доста уместно заради съществуването на подстанция там. Има смисъл да се сътвори вместилище там, където има събирателна точка за допустимо най-вече възобновима сила, споделя той.

Според компанията, плануваната инвестиция е към 250 милиона евро. Eco Stor е дъщерно сдружение на норвежката електрическа група A Energie.

По принцип такова голямо предпазване с акумулатори не води до поевтиняване на електрическата енергия, сподели ръководещият шеф на Eco-Stor.

Цените биха били по-предвидими денем. Въпреки че е мегапроект, потенциал за предпазване от 600 мегаватчаса е единствено капка в чашата ", каза Галмецер.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР