Батерията продължава да е уязвимото звено на смартфоните. Това е

...
Батерията продължава да е уязвимото звено на смартфоните. Това е
Коментари Харесай

Android 13 ще следи здравето на батерията

Батерията продължава да е уязвимото звено на смарт телефоните. Това е обикновено, поради характерните съставни елементи и химични детайли в нея, които с времето губят своите свойства.

Потребителите обаче няма по какъв начин да схванат това до момента в който батерията към този момент едвам устоя и няколко часа. В опит да помогне, Гугъл ще внедри нова функционалност в Android 13, която проучва положението на батерията, съобава GizChina.

Функцията към този момент е част от бета версията на платформата и се тества интензивно. Тя ще е част от главното меню с настройки на телефона. В него ще има секция Battery Health, която ще демонстрира положението на батерията, разграничено на най-малко 4 равнища - от чудесно, до неприятно.

Секцията демонстрира и малко пояснение за положението на батерията и какво може да чака потребителят. Например, в случай че анализът демонстрира, че то към този момент е неприятно, това ще значи, че може да има освен понижаване на продължителността на работа на устройството с едно зареждане, само че и на неговата продуктивност. Това е по този начин, защото батерията може да загуби освен потенциал, само че и дарба да обезпечава задоволително мощ за съставените елементи, което ще ги накара да задействат защитни режими и да понижат изчислителната си мощност.

Анализът ще разказва и каква е евентуалната причина за проблемите - спад в потенциала и/или мощността. Потребителят ще може да употребява данните, с цел да реши дали да смени батерията в сервиз или е време за нов телефон. Очаква се в началото функционалността да е налична за телефоните Pixel на Гугъл, а последователно да бъде пусната и за други производители.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР