Батериите на смартфоните могат не само да работят по-лошо поради

...
Батериите на смартфоните могат не само да работят по-лошо поради
Коментари Харесай

Какво може да причини експлодиране на батерията на телефона: четири често срещани причини

Батериите на смарт телефоните могат освен да работят по-лошо заради прегряване, само че и да експлодират. Това е и един от страховете на притежателите на мобилни телефони. Ето за какво е значимо да знаем какво предизвиква запалването на батерията и по какъв начин да го избегнем.

Съществуват четири постоянно срещани аргументи, заради които батерията на смарт телефона експлодира. Ресурсът Make use of споделя за това.

Как се взривява батерия?

Една част от батерията стартира да се нагрява доста заради късо съединяване в зарядната верига или друга външна причина. В гореща зона поражда химическа реакция, отделя се топлота, електролитът прегрява. В резултат на това отделената пара основава налягане и раздира корпуса на батерията.

Съвременните акумулатори за смарт телефони са много надеждни, защото производителите непрестанно внедряват нови технологии за сигурност, които минимизират риска от запалване. Въпреки това, в някои обстановки батерията може да се възпламени.

Какво кара батериите на телефоните да експлодират?

Изпускането и повредата на батерията — Това може да промени вътрешната механична или химическа конструкция на акумулатора. Подуване, дисторция, постоянно необяснимо прегряване: тревожни сигнали, които изискват неотложно посещаване на сервизния център. Не използвайте батерия с забележими признаци на щета. Използването на неоригинално зарядно устройство — Така рискувате да повредите батерията, да съсипете както нея, по този начин и телефона. Намокряне на телефона — Литият се възпламенява и гори при контакт с вода или пара. Батериите на смарт телефона са добре запечатани, тъй че не трябва да има сходен контакт. Физическа щета на батерията — Литият реагира на контакта с вода и с О2, тъй че пробиването на литиево-йонната батерия провокира реакция, изразяваща се в излизането на малко пушек или ужасна миризма и детонация.

Висока температура — телефонът се нагрява доста освен на директна слънчева светлина, само че и заради: интензивна приложимост, пускане и потребление на стратегии, които натоварват прекалено много процесора, уиджети, които са дейни непрекъснато, до момента в който работите по едно и също време с телефона, продължителни телефонни диалози, осъществяване на някои от описаните досега дейности по време на зареждане на телефона.

Как да избегнете прегряване и експлодиране на батерията на телефона?

Дръжте телефона навън, когато го зареждате. Не го прибирайте в калъф, кутия или друго място, което ще попречи на неговото охлаждане Пазете телефона от директна слънчева светлина. Не оставяйте телефона дълготрайно време в кола, в чийто салон е прекомерно горещо. Не използвайте устройството, до момента в който се зарежда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР