Баскетболният специалист Георги Давидов пое тима на Черно море Тича

...
Баскетболният специалист Георги Давидов пое тима на Черно море Тича
Коментари Харесай

Георги Давидов: Поемането на Черно море Тича е една стъпка нагоре в моята кариера като старши треньор

Баскетболният експерт Георги Давидов пое отбора на Черно море Тича в понеделник и разгласи, че най-голямата му цел е да върне самочувствието на българските състезатели в тима.

Треньорът подписа контракт за две години с " моряците " и ще се опита да ги извади от нежеланото положение, в което се намират. 47-годишният Давидов оглавяваше немския Пантерс Швенинген от началото на 2024 година, а преди този момент беше асистент на Росен Барчовски в мъжкия отбор на ЦСКА и в националния ни тим.

Георги Давидов даде изявление за Българска национална телевизия, в което споделя за престоя си в Германия, за най-големия приоритет в кариерата му като треньор, както и разяснява протичащото се в тима на ЦСКА.

Господин Давидов, по какъв начин се стигна до подписването Ви с Черно море Тича?

Преди 2, 3 седмици имахме всекидневен диалог с част от управлението, те ми обясниха каква е тяхната визия за тима през този сезон и идващия, демонстрираха предпочитание аз да поема Черно море Тича, другото го свършиха моите сътрудници Калин Велчев и Йорго Патапатиу.

Каква е визията, какви са задачите пред тима?

Целите са да побеждаваме, уповавам се да го реализираме.

Впечатленията Ви от тима?

Очевидно тимът е в някакъв тип рецесия, само че виждам, че момчетата са жадни за изява. Надявам се до края на сезона да покажем доста по-добра или тази игра, която те демонстрираха в първия полуетап в сезона.

В момента Черно море има шест загуби в първата шестица, какво може да се промени за толкоз малко време или по-скоро идването Ви в клуба е с вероятност идващия сезон?

Едва ли нещо радикално може да се промени, само че постоянно може да се играе с доста по-голяма сила и комбинативност. Слеващият сезон е доста надалеч и изобщо не е в съзнанието ми сега.

С какви упования ще влезете в плейофите?

Плейофите са крайната и най-важна фаза от един сезон, не знаем към момента против кой ще играем, към момента има няколко мача, само че против който и да се надигнем желая да покажем добра игра и да зарадваме почитателите.

Какво смятате, че би трябвало да се промени като цяло в тима?

На първо място отбраната, на второ комбинативността в нахлуване и на трето, само че не маловажно, а може би и най-важното да върнем самочувствието изключително на българските млади състезатели.

Защо се завърнахте в България?

Договорът ми с немския клуб завърши и аз имах опция да се върна в България и го направих. И считам, че поемането на Черно море Тича е една стъпка нагоре в моята кариера като старши треньор.

Какъв разбор си направихе за престоя Ви в Германия?

Много съм удовлетворен от престоя ми в Германия и от отношението и от работата и от изискванията, които получих за работа. Единственото нещо, което не ми стигна това беше времето, трябваха ми два месеца да трансформира и настроя тима, по този начин както аз искахме да играе. Въпреки че завършихме последните седем мача от шампионата с пет победи и то против най-силните тимове, една победа ни костваше задачата за която бях отишъл, за което доста скърбя.



Какво може да почерпим ние като опит от баскетбола в Германия?

Най-общо казано да бъдем търпеливи, да работим крепко и да не вършим нещастия.

Защо напуснахте ЦСКА след толкоз години отдадени на клуба?

Първо тъй като офертата от Германия беше добра, второ, тъй като когато ти предложат да бъдеш старши треньор в Про Б в Германия, не е малко за български треньор, тъй че това беше една опция за мен, макар, че беше огромно предизвикването, само че аз съм от хората, които обичат да вземат рискови предложения, най-после това ми се отплаща по някакъв метод. Не считам, че съм сбъркал, в противен случай не скърбя, бях доста благополучен от престоя си там.

Има ли нещо, с което не бяхте склонен в работата в клуба?

Абсолютно не, в противен случай. От ЦСКА демонстрираха схващане и ме освобоиха от сегашния ми контракт, разделихме с доста положителни усеща и оставам с доста положителни усеща, въпреки всичко това е моят роден клуб и постоянно ще бъде по този начин.

Какво се случва в ЦСКА, продължавате ли да следите изявите на тима?

В ЦСКА се вижда това, което всички виждаме, клубът явно има усложнения, само че момчетата се борят, пазят емблемата на клуба и дават всичко от себе си.

Какви са възможностите на ЦСКА в плейофите?

ЦСКА е добър тим, с добър треньорски щаб. ЦСКА в никакъв случай не трябва да бъде подценяван, колкото и да имат сега усложнения с ростера, самото ядро на състезателите е доста опитно и с огромна класа.

Ще продължите ли работата си в националния тим в тандем с Барчовски?

За мен работата в националния тим постоянно е била приоритет, само че това е решение на господин Барчовски и аз ще се съобразя каквото и да е то, както беше и на последния лагер за мачовете с Швеция и с Германия, и аз доста скърбя, че не можах да взема присъединяване в тази велика победа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР