Баскетболният шампион на България Левски (София) прекратява участието си в

...
Баскетболният шампион на България Левски (София) прекратява участието си в
Коментари Харесай

Шампионът Левски бе изваден служебно от плейофите в Националната баскетбола лига

Баскетболният първенец на България Левски (София) приключва присъединяване си в плейофите в НБЛ през сегашния сезон. Причината за това е позволено официално нарушаване на разпоредбите от страна на " сините " - неплатена такса от 490 лева за картотеката на крилото Йордан Минчев.

Утре столичани трябваше да одобряват Балкан (Ботевград) в мач №4 от полуфиналната серия, в която досега губеха с 1-2 победи. Това обаче няма да се случи, защото Минчев е играл непозволено за столичани.

В формалното писмо до клуба от мениджъра на лигата Сандра Велчева Хънт се споделя:

" Във връзка с установено нарушаване, допускане на неточен играч в игра в полуфиналната плейофна серия на НБЛ: Йордан Минчев, който е взел участие без Letter of Clearance и на съображение член 105, алинея 2, т. 3 от Правилата на НБЛ, натрапвам служебни загуби за следните срещи с негово присъединяване:

1. 12.05.2022 година БК Балкан - БК Левски 2014

2. 14.05.2022 година БК Балкан - БК Левски 2014

3. 17.05.2022 година БК Левски 2014 - БК Балкан

Решение: БК Левски 2014 приключва присъединяване в полуфиналната плейофна серия на НБЛ. "

Минчев се завърна в състава на Левски през март, като в последните два месеца лекуваше травма в глезена. Националът се възвърне за началото на полуфиналната серия против ботевградчани, като взе присъединяване и в трите дуела на отбора, преди да получи нова контузия в последния дуел от серията по-рано тази седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР