Баскетболният отбор на Олимпиакос се отдалечава от плейофите в Евролигата.

...
Баскетболният отбор на Олимпиакос се отдалечава от плейофите в Евролигата.
Коментари Харесай

Първи дабъл-дабъл в Евролигата за Александър Везенков!

Баскетболният тим на Олимпиакос се отдалечава от плейофите в Евролигата. Александър Везенков и съотборниците му не съумяха да устоят при визитата си в Италия и отстъпи със на един от топотборите в шампионата Олимпия (Милано) в дуел от 22-рия кръг на шампионата на богатите.

. pulls away late for the win!
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
По този метод " червено-белите " остават на 11-ата позиция в класирането на най-комерсиалния европейски клубен шампионат с баланс от 11 победи и 11 загуби. Италианците пък са на трето място в подреждането с 14 триумфа и 7 провали.

Българският национал Александър Везенков има мотиви за наслада, макар че отборът му загуби. Крилото на тима от Пирея записа първия " дабъл-дабъл " в кариерата си в Евролигата, откакто остави 18 точки и 10 битки на сметката си. При стрелбата някогашният състезател на Арис и Барселона бе 2/6 за две точки, 4/10 от тройката и 2/2 от наказателната линия. Българинът записа най-голям коефициент на потребно деяние в тима си - 20, като получи 32 минути в днешния двубой.

 Sasha Vezenkov - Olympiacos Piraeus - EB20

Колкото до самия мач, Олимпия диктуваше събитията на паркета в първото полувреме, като преднината на домакините доближи цели 16 точки към края на втората четвърт. Везенков и компания обаче наваксаха пасива си в края на идващия интервал, само че в последната част Кевин Пънтър означи 12 от 25-те точки за италианския отбор и обезпечи триумфа за домакините.

25 year old Greek forward Sasha Vezenkov of logged his first ever double-double, with 18 points and 10 rebounds in 2020-21 EuroLeague Regular Season Round 22.
— Darius Garuolis (@DariusGaruolis)
Пънтър наниза рекордните си в кариерата 27 точки плюс 5 асистенции, Малкълм Дилейни добави 16 точки и 5 завършващи подавания, Серхио Родригес означи 14 точки, а Луиджи Датоме се разписа с 12 точки.

Освен Везенков, само Костас Слукас приключи с двуцифрен актив - 17 точки и 7 асистенции. В четвъртък от 21:00 българинът се изправя против някогашния си тим Барселона в дуел от 23-ия кръг на Евролигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР