Баскетболният отбор на Олимпиакос допусна поредно разочарование в битката си

...
Баскетболният отбор на Олимпиакос допусна поредно разочарование в битката си
Коментари Харесай

Жалгирис отново разплака Везенков и Олимпиакос в края

Баскетболният тим на Олимпиакос позволи следващо отчаяние в борбата си за топ 8 на най-силния клубен европейски шампионат - Евролигата. Момчетата на старши треньора Йоргос Барцокас изгубиха гостуването си на Жалгирис (Каунас) със в дуел от 21-ия кръг на шампионата на богатите.

— BasketHead (@the_BasketHead)
Олимпиакос водеше с цели 7 точки при оставащи към 110 секунди от мача, само че избързани стрелби на Василис Спанулис и основна неточност на Костас Слукас разрешиха на литовците да наваксат изоставането си и да откраднат триумфа след надвит панер на Томас Уолкъп. Развитието на дуела бе сходно на първия мач сред двата тима за сезона, когато Жалгирис още веднъж изтръгна триумфа в последните секунди след тройка на Уолкъп и решаващи два наказателни удара на младата вяра Рокас Йокубайтис по пътя към 67:68 в Пирея.

What a game and WHAT an ending! takes the win right from under the noses of
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)
Така " червено-белите " още веднъж изпускат добър късмет да се наместят в топ 8 на подреждането и за момента остават на 10-ата позиция с актив от 11-10. Жалгирис пък изкова значима победа, с която активът на тима от Каунас става 12-9. Литовците са шести в подреждането.

Крилото на Олимпиакос Александър Везенков изигра следващия си мощен мач. Българският национал приключи с най-голям коефициент на потребно деяние от целия отбор - 18. Саша записа 11 точки, 7 битки и 1 асистенция на сметката си, а при стрелбата някогашният състезател на Арис и Барселона бе 4/4 за две точки и 1/3 от тройката. От неговите съотборници Костас Слукас и Йоргос Принтезис завършиха срещата с по 16 точки.

 Zalgiris Kaunas celebrates - EB20

Жофри Ловерн поведе Жалгирис с 21 точки и 7 битки, Артурас Милакнис осъществя 11 точки, а Огъстин Рубит се разписа с 10 точки и 5 битки против някогашния си тим.

На 27 януари Жалгирис гостува на Валенсия, а ден по-рано Олимпиакос излиза против Олимпия (Милано) в Италия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР