Баскетболният отбор на Монако стана четвъртият тим, който се класира

...
Баскетболният отбор на Монако стана четвъртият тим, който се класира
Коментари Харесай

БК Монако стана четвъртият отбор, който си гарантира място в плейофите на Евролигата

Баскетболният тим на Монако стана четвъртият отбор, който се класира за плейофите за Евролигата, откакто през вчерашния ден вечерта надигра вкъщи с 90:79 (22:22, 26:19, 23:23, 19:15) отбора на Валенсия в среща от 30-ия кръг на конкуренцията.

За френския отбор това беше 20-и триумф през сезона в шампионата, което подсигурява на " монегаските " място измежду най-хубавите осем след края на постоянния сезон и присъединяване в плейофите.

Най-резултатни за спечелилите станаха Ели Окобо и Джером Блосъмгейм, които вкараха по 14 точки, а за гостите от Валенсия Крис Джоунс приключи със 17 пункта.

По този метод за втори следващ сезон съставът на Монако ще вземе присъединяване в плейофите на Евролигата, където място си осигуриха към този момент още отборите на Олимпиакос, Реал Мадрид и Барселона.

В класирането след 30-ия кръг френския отбор заема 4-то място с баланс 20-10, до момента в който Валенсия е на 12-а позиция с баланс 14-16 и към този момент резервира възможностите си да попадне измежду най-хубавите осем, като до края на постоянния сезон остават четири кръга.

В същото време доста покрай гарантиране на място в плейофите на Евролигата е и турският Фенербахче, който нощес надигра вкъщи литовския Жалгирис с 87:79 (22:16, 24:19, 19:20, 22:24) и по този метод отборът резервира 5-ото място в подреждането с актив от 18 триумфа и 12 провали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР