Баскетболистите в НБА са едни от най-добре платените спортисти в

...
Баскетболистите в НБА са едни от най-добре платените спортисти в
Коментари Харесай

Везенков е 215-ти по заплата в НБА, взима повече от някои от звездите

Баскетболистите в НБА са едни от най-добре платените спортисти в международния спорт. От тази година и българският баскетболист Александър Везенков е в Лигата на извънземните, като получава 6 341 464 милиона $ на сезон. Това му отрежда 215-то място от 470 състезатели в НБА, демонстрират данни на ESPN. Българинът взима повече от имена като Ръсел Уестбрук, Кевин Лaв, Дерик Роуз, Тайрийз Халибъртън, който подписа многомилионен контракт, който влиза в действие от другия сезон, и Десмънд Бейн. Но кои са най-добре платените баскетболисти в Лигата?
Прочетете още
Първото място е за звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри, който ще получи 51 915 615 млн. $ през този сезон. Той е единственият, който минава границата от 50 млн.

В челната петица попадат още Кевин Дюрант, Леброн Джеймс, Никола Йокич и Джоел Ембийд. Дюрант получава 47 649 433 млн. $, а Джеймс и Йокич по 47 607 350. Действащият MVP на постоянния сезон Ембийд взима малко по-малко от 47 млн. $.

Топ 10 се добавя от Брадли Бийл, двете звезди на Милуоки Бъкс, Янис Адетокумбо и Деймиън Лилард, и двамата водачи на Лос Анджелис Клипърс, Кауай Ленард и Пол Джордж. Всички те получават над 45 млн. $.

Следват играчи като Джими Бътлър, Клей Томпсън, Руди Гобер, Фред ван Влийт, Антъни Дейвис, Лука Дончич, Зак Лавин, Трей Йънг, Тобайас Харис, а първата 20-ца се затваря от двама - Бен Симънс и Паскал Сиакам, които взимат по 37 893 408 млн. $.

На другата прекаленост са 10-има баскетболисти, които са най-нископлатените в Лигата. Все отново, всички получават повече от милион на година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР