Баскетболистите на шуменския отбор Фикосота ще се съберат за първи

...
Баскетболистите на шуменския отбор Фикосота ще се съберат за първи
Коментари Харесай

Баскетболистите на Фикосота се събират след 20 години за Мача на звездите

Баскетболистите на шуменския тим " Фикосота " ще се съберат за първи път след 20 години, като ще бъдат част от 16-тото издание на Престиж Мача на звездите, който ще се организира в " Арена Шумен " на 21 април. Това оповестиха на конференция уредниците на дуела - Стефан Августинов, кметът на Шумен Любомир Христов и членът на Управителния съвет на БК Шумен Петър Минчев. Това ще бъде и първата среща след две десетилетия на баскетболистите на Фикосота, които завоюваха два бронзови медала за състезание и един сребърен за Купата на България през 1998 и 1999 година.

" Тази година Шумен ще бъде лакмус за интереса към българския баскетбол в последно време. За първи път рискуваме да отидем в град, който няма деен тим в Първа дивизия в Националната баскетболна лига, само че ние знаем, че вашият тим продължава да притегля интерес ", сподели Стефан Августинов.

" Шуменци обичат баскетбола и това е нашата цел. Да запалителен младото потомство - да спортуват и то баскетбол ", съобщи кметът Любомир Христов. Шоуто стартира от 16.30 часа с Мач на звездите - непрофесионалистите. В 18.45 ще стартира гала 100 години баскетбол ". В 19,00 часа ще бъде даден начален сигнал на Престиж Мача на звездите от НБЛ. Предвидени са и състезанията " тройки ", " умения ", " забивки ", както и игри с публиката. Престиж Maч на звездите се провежда от " СпортЛаб " ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР