Баскетболистите на Левски постигнаха първа си победа в Балканската лига.

...
Баскетболистите на Левски постигнаха първа си победа в Балканската лига.
Коментари Харесай

Левски се развихри в Балканската лига - победи Милениюм

Баскетболистите на Левски реализираха първа си победа в Балканската лига. „ Сините “ надделяха черногорския Милениюм с 82:72 (18:15, 20:19, 16:16, 28:22) като домакини в зала „ Универсиада “ в София в среща от постоянния сезон на интернационалната конкуренция и към този момент имат актив от победа и две загуби. Поражението бе трето за състава на Милениюм от четири изиграни мача досега.

Двата състава направиха равносилен конфликт, само че домакините имаха предимство в последните минути на дуела. На почивката воденият от старши треньора Димитър Ангелов отбор водеше с 38:34. 

Баскетболистите на Левски резервираха задатъка си от 4 точки след третата четвърт, а със мощна последна част не позволиха гостите да се приближат още веднъж в резултата.

Райън Райт бе най-резултатен за „ сините “ и оформи дабъл-дабъл от 19 точки и 11 битки, Алън Арнет приключи с 16 точки, а Асен Великов добави 11 за триумфа.

В идващия си мач от Балканската лига отборът на Левски ще одобри косовския Башкими на 15 декември в София, а в Националната баскетболна лига за „ сините “ следва посещение на Черно море Тича във Варна.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР