Баскетболистът на ЦСКА Алекс Симеонов отново е част от националния

...
Баскетболистът на ЦСКА Алекс Симеонов отново е част от националния
Коментари Харесай

Алекс Симеонов разкри кой ще е ключът към успеха срещу Румъния

Баскетболистът на ЦСКА Алекс Симеонов още веднъж е част от националния тим. Той прави мощен сезон  с " армейците ", като в последния кръг в НБЛ доближи до две юбилейни достижения - 600 вкарани тройки и 400 асистенции в лигата, написа формалният уебсайт на столичния гранд. До момента има 27 мача за " трикольорите " и още веднъж е извикан от Росен Барчовски. 

Предстоят решителните срещи с Румъния и Португалия, в които България се нуждае от две победи, с цел да се класира за идната фаза на пресявките за ЕвроБаскет 2025. 

Според Симеонов времето за подготовка преди тези мачове не е било задоволително, само че всички тимове са изправени пред същия проблем. 

" За наслада в нашия отбор се познаваме доста добре. Както играчите между тях, по този начин и с треньорския щаб. За това успяхме да създадем оптималното за времето, което имахме за подготовка ", споделя Алекс. 

" Срещу тима на Румъния би трябвало да играем доста добре в отбрана. Те ще излязат пределно стимулирани пред тяхна аудитория, а и откриват нова зала. Смятам, че в нахлуване няма да имаме проблеми, само че отбраната ще предопредели спечелилия през днешния ден ", убеден е Симеонов. 

Алекс Симеонов удостовери мнението на множеството баскетболни експерти, че днешният мач против Румъния е по-важният от двата. 

" За да има значение мачът с Португалия, би трябвало да победим през днешния ден ", сподели Симеонов. 

Мачът с Румъния е през днешния ден от 19:00 часа и ще се излъчва по Nova Sport.

Снимка: БФБаскетбол
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР