Баскетболистът на Олимпиакос Александър Везенков смята, че отборът може да

...
Баскетболистът на Олимпиакос Александър Везенков смята, че отборът може да
Коментари Харесай

Александър Везенков: Трябва да играем по-добре

Баскетболистът на Олимпиакос Александър Везенков счита, че тимът може да се показва още по-убедително в своите срещи.

Българският национал записа дабъл-дабъл след 12 точки и 11 битки при в дуела за Суперкупата на Гърция. Освен това добави 2 асистенции и 1 открадната топка за 29 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 3/7 от приблизително разстояние и 2/7 от тройката.

„ Това беше първата ни купа за сезона и беше значима. Играхме добре през второто полувреме. Панатинайкос ни затрудни и би трябвало да погледнем грешките си, тъй като гръцкият шампионат и Евролигата стартират и мисля, че би трябвало да играем по-добре, с цел да печелим като посетители и да пазим своята цитадела “, съобщи той пред Sport24.gr.

За крилото това е първа Суперкупа на Гърция и общо втора в кариерата му след тази в Испания, извоювана през 2015 година с Барселона.

„ През първото полувреме играхме с тяхното движение, с по-бавни офанзиви. През второто полувреме подобрихме нашата отбрана. Трябва да се научим да печелим по този начин. Трябва да се научим да печелим по всевъзможен метод. Най-важното е да играем здрава отбрана, с доста подавания и да играем баскетбол, който ще ни носи победи ”, добави той.

Александър Везенков разкри, че гръцкият гранд цели място в топ 8 на Евролигата.

„ Няма напън, единствено упования. Трябва да намерим непоклатимост. Всяка победа е от голяма важност, изключително в Евролигата. Всички тимове са стимулирани и желаят да влязат в топ 8. Това е и нашата цел “, приключи българинът, чийто отбор ще сложи начало на сезона на европейска сцена на 7 октомври с аудиенция на Барселона.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР