Бащиното наследство на Мария Грубешлиева-Муки е било отнето за втори

...
Бащиното наследство на Мария Грубешлиева-Муки е било отнето за втори
Коментари Харесай

Зълва присвои наследството на Муки

Бащиното завещание на Мария Грубешлиева-Муки е било отнето за повторно от нея. Още преди години дъщерята на огромната комедийна актриса Стоянка Мутафова се оплака, че брат ѝ Божил е присвоил и нейния къс от имането на татко им Леонид Грубешлиев. Сега обаче брачната половинка на Божил го докарала съвсем до просешка сопа. Муки от дълго време е изгубила вяра, че ще си върне парцелите, само че била непреклонна, че след измяната не желае да контактува с брат си при никакви условия.

„ Те ме лишиха от цялото завещание на татко ми безусловно незаслужено. Аз съм дала прошка вътрешно, само че Стоянка не можеше да го направи. Затова в нейна памет няма да се пречупя. Брат ми живее в Ню Йорк и той няма деца, тъй че родът ни приключва с нас. Той беше женен, само че не стана татко, а отгледа детето на брачната половинка си, само че те се разделиха. Доколкото знам, е претърпял много тежък бракоразвод и жена му доста неприятно го е изиграла и му е взела множеството парцели по същия метод, както той постъпи с мен “, разкрива щерката на Мутафова.

Конфликтът сред нея и единствения ѝ жив родственик зародил преди тъкмо 10 години поради наследството, което татко им им оставил след гибелта си. Тъй като последните си години на тази земя Леонид Грубешлиев изкарал в Америка дружно със сина си, Божил взел цялото имане, възлизащо на хиляди долари, вложени в банкови влогове, както и в парцели. Името на Муки, въпреки тя също да била пълновръстен правоприемник, не участвало в наследството на татко ѝ и по този начин тя останала без пукнат лев от него след кончината му. Грубешлиева се надявала брат ѝ на благосклонност да ѝ предложи да си поделят наследеното, само че това не се случило. През годините тя нееднократно осъществявала връзка с родственика си, който живее в Америка, само че до съглашение по отношение на парите на раздора по този начин и не се стигнало. Тя обаче не се наела да си търси правата по правосъден път, тъй като наследството било уредено съгласно американските закони.

За последно Муки се чула с брат си около кончината на Стоянка Мутафова, когато той я потърсил, с цел да ѝ изкаже съболезнования. Дори тежкият за нея миг не я пречупил да му елементарни и да загърбят търканията от предишното.

Грубешлиева продължава да населява наследствения апартамент от майка ѝ, намиращ се в елитна кооперация в столичния квартал „ Лозенец “. 72-годишната Муки живее добре и без ограничения с помощта на спестяванията на починалата актриса, облагите от книгата, която написа за нея, и наема от различен апартамент, който преди време Мутафова закупила за инвестиция и завещала на дъщеря си, която е единствена нейна наследница. Пенсията на Мария продължава да бъде обществена поради неналичието на задоволително трудов стаж.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР