Бащината къща на Димитър Бербатов в неговото село Марикостиново се

...
Бащината къща на Димитър Бербатов в неговото село Марикостиново се
Коментари Харесай

Къщата в Марикостиново, в която Бербатов е прекарвал ваканциите си, се ремонтира основно

Бащината къща на Димитър Бербатов в неговото село Марикостиново се ремонтира главно. Това видя екип на “България Днес ” на място. От няколко години парцелът пустее, откакто дядото и бабата на именития някогашен футболист починаха. Митко е прекарал всичките си детски ваканции като възпитаник точно там.

Двуетажната сграда е необитаема, само че в този момент фамилията на Бербатов е решило още веднъж да я стегне. С това са се заели най-много таткото на именития нападател – Иван, и чичо му – Янчо. Двамата братя ще влагат, с цел да подменят дограмата и да създадат нова мазилка на фасадата. Ще подменят и счупените керемиди. В скромната къща към този момент има майстори, които работят денем.

Все отново в двора още зеленее остарялата лоза, от която дядо Мицо правел преди време най-хубавите домашни ракии в района. Пред къщата пък цъфти луксозна липа, от която преди време Бербо пиел най-вкусния чай на баба. “Горди сме с Митко, него го познава целия свят. Фамилията Бербатови има към момента рода тук в селото. Той не ни не помни. Откакто починаха дядо му и баба му, си идва все по-рядко ”, признава кметът на Марикостиново Гергана Тодорова. След няколко дни селото се готви за огромен празник, обвързван с обичайния събор. Веселбите стартират още в неделя с шампионат по пукотевица и празничен концерт, а за понеделник са планувани паметни национални битки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР