Бащата на задържания беларуски опозиционен журналист Роман Протасевич заяви днес,

...
Бащата на задържания беларуски опозиционен журналист Роман Протасевич заяви днес,
Коментари Харесай

Бащата на Протасевич: Синът ми е подложен на физическо насилие, за да направи признания

Бащата на арестувания беларуски опозиционен публицист Роман Протасевич съобщи през днешния ден, че е ясно, че синът му е бил подложен на физическо принуждение, с цел да " признае " във видеозапис, публикуван от режима в Минск, че е провел митинги в Беларус, съобщи Франс прес.

" Ясно е, че той е бил подложен на физическо принуждение, тъй като можете да видите следи от нанесен побой по лицето му ", съобщи за Франс прес Дмитрий Протасевич. Според него няколко зъба на сина му Роман липсвали.

" Той беше доста нервозен. Говореше по нехарактерен за него метод. Той в никакъв случай не приказва по този начин. Ясно е, че той четеше нещо, което са му споделили да прочете ", съобщи Дмитрий Протасевич.

Той описа, че е приказвал със сина си в събота - ден преди Роман Протасевич да се качи на аероплан от Атина за Вилнюс, който беше отклонен от полета си към Минск и там журналистът и приятелката му бяха арестувани.

" Нямаме никакви вести от него. Не знаем къде е, в какво положение е, по какъв начин се усеща ", съобщи бащата на Роман Протасевич.

Лидерите на Европейски Съюз взеха решение през вчерашния ден да преустановят въздушните връзки с Беларус и приканиха европейските самолетни компании да не прелитат над беларуското въздушно пространство. Те приканиха също по този начин Минск да освободи Роман Протасевич и неговата другарка София Сапега.

А през днешния ден ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли предложи по европейските летища да бъдат сложени фотоси на арестувания след насилственото приземяване на аероплан на " Райънеър " в Минск беларуски опозиционен публицист. Според Сасоли това би било израз на съпричастност и позитивен жест. По неговите думи това би посочило, че Европейски Съюз няма да изостави Протасевич.

Председателят на Екологичен потенциал приветства стъпките, утвърдени нощес от Европейския съвет. Решението на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз планува разширение на листата със глобите и въвеждането на нови наказания против Беларус.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР