Бащата на задържания 15-годишен младеж на ул. Калина в Пловдив

...
Бащата на задържания 15-годишен младеж на ул. Калина в Пловдив
Коментари Харесай

Бащата на задържания за бомбения заплахи Пловдив не знаел какво върши сина му

Бащата на арестувания 15-годишен юноша на ул. " Калина " в Пловдив не е подозирал за подправените сигнали за бомба, които е изпращал сина му до разнообразни институции и учебни заведения в града.

“Дойде полицията, ревизира му преносимия компютър и го задържа за 24 часа. Няма да му се карам, тъй като още е дете. Ще поговоря с него, че това не е редно ”, описа бащата Хамид Шихаб пред GLasNews.bg.

Семейството, което е от арабски генезис, живее на метри от 6 районно управление (на МВР) в Пловдив. Родителят чакаше за информация пред постройката на районното с юриста на фамилията.

Трима общо са арестуваните младежи за подаване на подправени бомбени закани. Те са изпратили голям брой имейли до разнообразни институции и образователни заведения.  

Единият е пълновръстен, а другите двама са малолетни лица на 15 години. Домът на единия беше подробно претърсен и бяха конфискувани доказателства, които го уличават като създател на сигналите. Заплахите за взривни устройства са изпращани от приложение.

Младежът е един от обвинените, които са го употребявали. Той и съучастниците му могат да получат до 5 години затвор и санкция до 15 хиляди лв..  

Към днешния ден има формирани над 120 досъдебни производства за пазаруване на гласове, а сигналите са над 1000. От Министерство на вътрешните работи дават обещание обикновено протичане на изборния ден.

Очаквайте детайлности!



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР