Бащата на убитата в Перник Анита Димитров - Васил, отива

...
Бащата на убитата в Перник Анита Димитров - Васил, отива
Коментари Харесай

Димитър заклал жена си пред децата

Бащата на убитата в Перник Анита Димитров - Васил, отива в жилището, в който е осъществено тежкото действие, преди полицията. Неговият шурей му се обажда с думите, че " нещо неприятно се е случило " в ранните часове на съботния ден. Бащата на жертвата описа за случилото се във съдбовната нощ.

" Димитър ми се обади в 4:15 сутрина и ми сподели, че е станало нещо доста неприятно.

Отидохме и видяхме Анита цялата в кръв, лежи на пода. Децата видяха всичко. Той не ни пускаше да влезем в жилището. Малката внучка имаше ключ ", споделя Васил пред NOVA.

И добавя: " През годините беше все едно и също. Избухлив. Не може да се управлява като пие. Съветвахме я да си остане при нас. Тя преди два месеца се върна отново при него. Заплашваше, че ще се самоубие, в случай че не се върне. Пращаше клипчета по какъв начин пие препарати. За мен животът няма смисъл, само че ще се боря за децата. Няма да ги оставя ".

Служители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Перник задържаха 41-годишният перничанин Димитър, обвинен в причиняването на гибелта на брачната половинка си.

Случаят е станал през нощта, към 4,30 ч, в жилище на улица " Ю. Гагарин " в пернишкия квартал " Изток ". На мястото е открита мъртва 43-годишна жена. Служители на полицията реагирали неотложно и предвид на местопроизшествието е стартирано досъдебно произвеждане. Като считан за обвинен в осъществено закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс – съзнателно ликвидиране, е арестуван брачният партньор на жертвата.

Привлечен е като обвинен и с разпореждане на прокурор е арестуван за до 72 часа. Предстои да се изиска и непрекъснатото му арестуване. Действията по следствието не престават под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

След брифинг на Окръжната прокуратура в Перник стана ясно, че брачният партньор на убитата 43-годишна жена е имал ограничаваща заповед съгласно която мъжът й не е имал право да приближава нея и жилището, в което тя живее, за период от 10 месеца. Обвиненият за убийството е правил опити за самоубийство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР