Бащата на трите сестри, които с години били държани като

...
Бащата на трите сестри, които с години били държани като
Коментари Харесай

Бащата на държаните под ключ деца лъгал, че те ходят на училище


Бащата на трите сестри, които с години били държани като заложници от личните си родители, лъгал полицията, че децата посещават учебно заведение, оповестява NOVA. Мъжът споделил това на кварталния служител на реда в „ Люлин”, откакто общинските управляващи забелязали, че девойките не са ходили нито на детска градина, нито на учебно заведение. Това обяснили пред малкия екран специалисти от общината, чието обвързване е да връща в класната стая изпаднали от просветителната система деца.
Последните им визити на адреса на фамилията били в края на октомври и началото на ноември. Тогава обаче никой не отворил врата на жилището, сред чиито стени трите сестри – на 13, 14 и 18 година, на процедура са прекарали целия си живот. Съседите пък споделили на общинарите, че не познават такива деца. Експертите от Община Люлин показаха мнение, че отговорността за това децата да вървят на учебно заведение е напълно на родителите, а околните им би трябвало да подават сигнали при подозрения за нещо неправилно.
В случая със сестрите, държани под ключ, помощ пробва да им окаже техният дядо. Той споделя злокобната история на фамилията на щерка си пред камерата на „ Съдебен спор”. Веднага по-късно мъжът изчезна и бе открит погубен в сряда. За закононарушението са упрекнати щерка му и шурей му
„ Когато се вижда, че родителят е изпаднал в мъчно състояние, обществените би трябвало да влязат в дома и да се опитат да помогнат”, разяснява проблема детският психолог Младен Владимиров. Той не скри възмущението си от обстоятелството, че ефирен екип съумява да беседва с проблематичното семейство от „ Люлин”, а „ хора с десетилетия експертиза не са могли”. „ При човешките ориси два минуса не вършат плюс, както е в математиката”, разяснява още Владимиров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР