Бащата на страдащото от болест на Ходжкин пловдивско момиче Мила

...
Бащата на страдащото от болест на Ходжкин пловдивско момиче Мила
Коментари Харесай

Борисов помогна на болно пловдивско момиче

Бащата на страдащото от болест на Ходжкин пловдивско момиче Мила - Божил Зархулев, благодари на Бойко Борисов и на регионалния шеф Здравко Димитров за обезпечените средства за нейното лекуване в Германия.

В сряда при визитата му в Пловдив към премиера се приближиха възпитаници от 12з клас на Търговската гимназия дружно с учителката по счетоводство Рени Михйлова с кутия за дарения за страдащата от подлата болест тяхна съученичка. Борисов се срещна с тях и даде обещание да се погрижи за Мила измежду завръщането си в София.

След намесата на министър-председателя Здравната каса отпусна 35 хиляди евро за нейното лекуване. В Областната администрация през днешния ден следобяд Здравко Димитров свърза по телефона бащата с Борисов.

„ Благодаря Ви от цялото си сърце, че помогнахте на щерка ми, господин министър председател. Като оздравее Мила, ще я доведа да се запознаете, с цел да видите на какво момиче сте помогнали “, сподели Божил Зархулев. Той уточни, че малко мъже са минали през тъгите, които Мила е претърпяла. „ Надявам се да има доста хубави дни за всички “, промълви бащата.

Благодарности към премиера изрази и ученичката Симона Станева, която провежда дарителската акция за Мила. " Благодаря Ви, господин Борисов за обещанието, което изпълнихте, и за всичко, което направихте. Аз и целият клас поддържаме Мила. Тя е мощна и ще се пребори със болестта ", сподели дванадесетокласничката.

Бойко Борисов сподели на двамата да нацелуват Мила като я видят и да й дават кураж. Премиерът призна, че постъпката на децата надълбоко го е трогнала. Той акцентира, че това, което е направил, е било негово обвързване.

" Борисов потвърди, че е огромен човек и държи на думата си. Дай Боже всички политици да са като него. Колко политици са правили сходно нещо да се ангажират с казуса и незабавно да работят. Българите ще успеем, единствено като се обединим. Тръгнах след Борисов имено тъй като е човек с огромно сърце ", съобщи Здравко Димитров.

В момента Мила се лекува в Университетската клиника във Фрайбург. Един курс на лекуване там коства 35 000 евро, като в тази ситуация с Мила рекомендацията на немските лекари е да бъдат извършени два курса от по три месеца След това още веднъж ще бъде осъществена диагностична оценка за резултата от лекуването, както и за нуждата от продължаването му

Преди месец Мила отпътува на посетители при вуйна си в Германия. След десетина дни се e почувствала доста зле и я одобряват по неотложност в болница във Фрайбург. Лекарите слагат диагнозата болест на Ходжкин, освен това към този момент в четвърти етап.

Мила учи в пловдивската Национална комерсиална гимназия, като миналата образователна година приключва с отличие, а през тази ще е абитуриентка. Съученициите й проведоха няколко акции за набиране на дарения.

Те сложиха кутии за дарения и на Гребната база по време на концерта на Орлин Павлов. Мила Зархулева мечтае да учи право и се приготвя за идната и матура през 2020 година. Бащата на момичето изясни, че тя ще премине към независима форма на образование до момента в който се лекува от тежката болест.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР