Бащата на най-талантливия варненски и български щангист Христо Христов –

...
Бащата на най-талантливия варненски и български щангист Христо Христов –
Коментари Харесай

Огромен скандал в щангите! Бащата на Христо Христов за „Петел: Ако федерацията не плати глобата, местя сина ми в друга държава

Бащата на най-талантливия варненски и български щангист Христо Христов – Димитър Димитров, разгласи, че в случай че федерацията ни не заплати санкцията от 250 000 $, ще обмисли съществено опцията синът му да подвига за друга страна.

Както е известно, на родната централа е подложен финален период за погасяване на глобата – 18 юни. Ако до тогава не бъде платено, Христо и другите ни щангисти няма да имат право да вземат участие в международното състезание за кадети през юли.

„ Ако шефовете на федерацията имат героизъм, би трябвало да платят тези пари. И аз съм уверен, че го създадат, щом съществени хора, като Радостин Димитров, са се заели да търсят средства. Но, в случай че инцидентно, санкцията не бъде платена, ще се съветвам с персоналния треньор на Ицо – Живко Николов, дали може да стартира да подвига за друга страна, с цел да не се похаби гения му ”, съобщи за „ Народно дело Седмицата ” и „ Петел ” Димитър, който е някогашен първенец по щанги и сегашен арбитър.

Според Димитров неговият наследник сега се намира в неповторима форма и резултатите му при кадетите в категория до 105 кг се приближават до тези при мъжете.

„ Ицо, както и брат му Стефчо поставят големи старания в залата. Аз също работя като вол в чужбина, с цел да им оказвам помощ. Няма да позволи къртовският им труд да не получи компенсация. Ако Ицо не взе участие на международното през юли за кадети, това ще е огромен удар за него. Все отново е първото му огромно съревнование за годината. Аз като родител ще направя каквото би трябвало, с цел да могат синовете ми да сбъдват спортните си фантазии ”, добави Димитров.

Както е известно, 17-годишният играч на „ Титан ” Христо Христов е международен и повторен европейски първенец за кадети.

На 21 април Христо ще взе участие за купа Русе, а на 5 май се пуска и на мощен интернационален шампионат в Сливен. В двете съревнования състезателите ще бъдат оценени по профилираната система ”Синклер ”, която се употребява във повдигането на тежести при организирането на шампионати, където липсват спортни категории. 

Това е ĸоeфициент, който опpеделя поcтижението в завиcимоcт от персоналното тегло, и откакто поcтиженията в ĸатегориите cе yеднаквят, служат като база за cpавнения междy обособените щангисти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР