Бащата на младеж, прегазен на тротоар, написа разтърсващо писмо до

...
Бащата на младеж, прегазен на тротоар, написа разтърсващо писмо до
Коментари Харесай

Баща: Момчето ми спаси 4-ма със смъртта си, а убиецът му празнува с условна присъда

Бащата на юноша, прегазен на тротоар, написа разтърсващо писмо до медиите, откакто съдът постанови единствено условна присъда за водача, умъртвил при случая и различен млад мъж.

Янко Енев е татко на 20-годишния Красимир, който дружно с приятеля си Димитър (40 г.) бяха пометени от некомпетентен лидер в Горна Оряховица на 13 октомври предходната година. Димитър умря на място, а Краси изпадна в мозъчна гибел. Лекарите във Великотърновската болница не съумяха да го спасят и два дни по-късно той също издъхна. Младежът обаче даде живот на 4-ма души, откакто роднините подариха органите му.

Преди дни Окръжният съд във Велико Търново осъди по съкратената процедура водача Антон Иванов и по този начин той получи единствено 3 години условно с 5-годишен изпитателен период. Разследването откри, че във съдбовния ден 19-годишният тогава Антон, който имал брошура от 4 месеца, пътувал към железничарския град от Лясковец със собствен прочут. Току-що признатият за студент бил зад кормилото на лек автомобил " Тойота " и карал с към 72 км/ч при ограничаване от 50 км. Излязъл от пътното платно и подкарал колата по тротоара, където имало пешеходци. При случая предизвикал и междинна телесна щета на возещия се в колата му 15-годишен възпитаник.

Въпреки това, правосъдният състав отпред с Теодор Милев, не издаде ефикасна присъда.

Ето каква написа бащата по този мотив:

" Аз съм Янко Енев от Горна Оряховица - елементарен, спокоен и непретенциозен български родител. Така, безшумно и без публично внимание, изпратих рожбата си към оня, другия свят, за който всички настояват, че бил по-добър. Дано да е по този начин... България не разбра, че през октомври 2017 година погребах детето си на 20 години.

Не проведох протест или митинг на лобното му място . Не извиках медиите. Нямаше репортаж по новините. Не написах на никого. Тихо и самотно останах с дълбоката и непостижима, разкъсваща болежка от нелепата загуба. Ще кажете - доста хора се сблъскват с тази орис, не съм единствен. Така е, само че мъчно родителското схващане осмисля и приема, че детето му е погубено като пешеходец, помляно на тротоара от необмислен водач.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР