Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина

...
Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина
Коментари Харесай

След жестокостта на една майка и приятелят й: Бащата и малтретираното дете в Пловдив ще се срещнат

Бащата на измъчваното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина си за първи път след изписването му от болница . В понеделник мъжът описа в ефира на, че детето е настанено в център от фамилен вид, само че той даже не знаел точното място . Социалните управляващи отказвали на бащата достъп до момченцето . То беше обезобразено след нескончаем тормоз , за който са упрекнати майка му и нейният другар.

" Днес по-късно следва да се направи среща сред бащата и детето . То е под протекция . Още докато беше в болница, на майката и бащата е връчена заповедта, с която беше настанено в центъра. В документа е отразен адресът, на който се намира момченцето. Затова няма по какъв начин родителите да не знаят къде е ", сподели началникът на отдел " Закрила на детето " в Пловдив Гергана Тошкова.

По думите ѝ и в болницата момченцето било придружавано от екип на Центъра за фамилен вид. На една от срещите бащата споделил, че е спокоен, че има кой да се грижи за сина му и счита, че се поставят положителни грижи за него.

„ Центърът има вътрешен устав и с изключение на 5-годишното момченце, в него живеят още 14 деца. Достъпът на външни лица когато и да е не е подобаващ. Освен това, шефът на РЗИ - Пловдив е издал заповед за противоепидемични ограничения. Затова като цяло достъпът до обществените услуги от резидентен вид е стеснен ”, посочи Тошкова.

По думите ѝ е разисквано с шефа на центъра по какъв начин тъкмо да бъде направен график за срещи на детето с бащата и вероятно - с майката. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР