Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни

...
Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни
Коментари Харесай

Мъж към РЗИ: Нямам COVID-19, нямам симптоми, а ме държите под карантина. Защо

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за Ковид-19 и реши да направи проби в самостоятелна лаборатория. След дадени 700 лева за проби и макар негативните резултати, съгласно разписанията на Здравната ревизия фамилията остава под 14-дневна карантина, оповестява bgonair.bg.

„ Тестовете бяха извършени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с позитивен тест, другото – с негативен. Направихме спомагателни проби в самостоятелна частна лаборатория, тестванията излязоха негативни. Тестовете за антитела също излязоха негативни. Вече десети ден стоим заключени под карантина – без признаци и с втори негативни проби “, описа Денислав Димитров в „ България заран “.

Той акцентира, че фамилията му съблюдава карантината, защото има наставления за това, само че те са били връчени няколко дни след излизането на тестванията.
„ От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, с цел да видят ние по какъв начин сме и какво е положението на позитивното, съгласно тях, дете, нито има инспекция от органите на Министерство на вътрешните работи дали сме на адрес “, сподели още Денислав пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът не спори дали има ковид, само че пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек инфектиран ли е за близките и доколко. При неналичието на признаци и втори негативен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, настоя той.

„ Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазари и да си изхвърля боклука… С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата компликация е това, че сме изолирани с две дребни деца в двустаен апартамент. Предполагам, че дребната ми щерка е част от статистиката “, показа Денислав.
По думите му методите на РЗИ са безредни и не са унифицирани. С него са се свързали други жители със сходни проблеми. А за Денислав и фамилията му остават още 4 дни под цялостна карантина.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР