Бащата на блъснатото от велосипедист дете в Южния парк благодари

...
Бащата на блъснатото от велосипедист дете в Южния парк благодари
Коментари Харесай

Бащата на блъсната от колоездач Теа благодари на всички за оказаната помощ


Бащата на блъснатото от велосипедист дете в Южния парк благодари на всички за оказаната помощ за издирването на колоездача, който избяга след случая. Той добави и че е доблестно, че мъжът с колелото въпреки всичко се е предал в полицията.

"Искам да благодаря на всички съзнателни жители, които много се активизираха през вчерашния ден и помогнаха за намирането и идентифицирането на лицето ", сподели Мирослав Джоканов пред Bulgaria ON AIR.

След случая с изключение на органите на реда, се активизираха и обществените мрежи. Снимката на мъжа беше публикувана бързо, а през днешния ден стана ясно, че велосипедистът се е предал самичък в полицията.

Диана Костова, която е родител на малко дете и също постоянно е с него в Южния парк описа, че е попадала в съвсем същата обстановка, само че е съумяла да отдръпне сина си от пътя на велосипедист в последния миг.

"Това е една от многото аргументи той към този момент да се разхожда на каишка. Като сме в парка на мен ми е по-сигурно да съм с колана ", показа Костова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Милена Васева, която е от Общинското дружество "Паркове и градинки ", пък съобщи, че първичните ограничения, които могат да се вземат и да се случат най-бързо, са свързани с слагането на табели, които да насочват вниманието.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера пък показа, че съгласно него би трябвало парковете да се насищат с служители на реда, когато са най-посещавани, тъй като съгласно него това ще респектира велосипедистите, които карат с висока скорост и ще има предпазен резултат върху всяка друга престъпност.

"Не е съзнателно действие, по несъобразителност е осъществено, само че въпреки всичко би трябвало да си понесе наказателната отговорност ", съобщи Контрера по отношение на предалия се велосипедист, който блъсна Теа.

Орлин Тенчев пък беше безапелационен, че би трябвало да има предварителна защита за сходни случаи, само че по думите му няма правила за това.

"За велосипедистите важат всички правила за ППС, тъй като велосипедът е пътно транспортно средство. В Закона за придвижване по пътищата няма нищо ново за велосипедистите ", сподели Тенчев, а по думите му би трябвало в нормативната уредба да се опишат повече обстановки, а освен от коя страна на велоалеята да се движи човек с колело, с цел да бъде ясно кой е виновен в другите обстановки.

Лазар Радков, който е другар на бащата на Теа, която към момента е в "Пирогов ", пък показа мнението си, че щом има сходни случки, би трябвало да има превантивни ограничения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР