Бащата на 13-годишното момче, заподозряно в убийството на девет души

...
Бащата на 13-годишното момче, заподозряно в убийството на девет души
Коментари Харесай

Бащата на 13-годишния стрелец от Сърбия отрича да носи отговорност

Бащата на 13-годишното момче, обвинено в убийството на девет души при пукотевица в учебно заведение, отхвърли да носи отговорност за нападението, оповестява " Ройтерс ", представена от.

Тежкият случай стана на 3 май. При нападението седмокласникът рани други седем души в образователното заведение в Белград, след което се съобщи на полицията.

Баща му беше задържан, а момчето е под възрастта за наказателна отговорност в Сърбия и вместо арест му бе изработен психиатричен обзор.

" По време на чуването обвиненият отхвърли да е направил закононарушението и изложи в детайли отбраната си ", показват от Върховната прокуратура.

Прокуратурата заяви, че е обвинила бащата, разпознат като Владимир К., в тежко закононарушение против общата сигурност, за което - в случай че бъде приет за отговорен - може да получи до 12 години затвор.

Държавното обвиняване съобщи и че ще упорства съдията по предварителното произвеждане да остави Владимир К. в ареста " за попречване на въздействие върху очевидци, повтаряне на закононарушението и заради публично безпокойствие ".

Бащата е обвинен, че е обучавал сина си да борави с оръжия, като го е водил на стрелби по цели " макар обстоятелството, че детето е на 13 години и сходна активност е несъответствуваща за възрастта му ".

Освен това Владимир К. е обвинен, че не е обезпечил съответно предпазване на оръжията и боеприпасите, вследствие на което синът му К.К. е съумял да вземе двата револвера, с които по-късно е разкрил стрелбата в учебното заведение.

Днес Сърбия беше разтърсена от втора всеобща пукотевица в границите на едвам два дни. При последния случай, който се случи в през вчерашния ден вечерта, въоръжен мъж умъртви осем души и рани 14 в три села южно от Белград.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР