Бащата на 12-годишно дете, задържано докато изхвърля боклука, казва, че няма да приеме извиненията на полицията

...
Бащата на 12-годишно чернокожо момче, което беше задържано за кратко
Коментари Харесай

Бащата на 12-годишно чернокожо момче, което беше задържано за кратко от полицията, докато изхвърля боклука на в дома му в Лансинг, Мичиган, каза в понеделник, че не може да се накара да приеме извинение от полицейското управление на града.

„Никога няма да приема извинение. Синът ми не заслужаваше да бъде третиран по начина, по който се отнасят с него. Няма начин, няма форма или форма“, каза Майкъл Бърнард пред CNN. „Справедливост за моя син. Това е всичко, което искам. Нищо друго.“

Бернард, който миеше чинии в кухнята, се разтревожи, когато синът му Ташон Бърнард не се върна от изхвърлянето на боклука. Той излязъл навън, за да провери сина си, само за да го намери с белезници.

Ташон по-късно казал на баща си, че се връщал към апартамента си, след като изхвърлил боклука в контейнера, когато полицейска кола се приближила до него. Ташон каза, че един полицай е излязъл от автомобила и е извадил пистолета си.

След това момчето е било сложено в белезници, каза баща му, преди да бъде поставено в задната част на полицейска кола.

Бърнард каза, че е помолил полицая да обясни защо синът му е бил задържан, но полицаят казал, че ще обясни „след малко“.

„Казах: „Не, не искам – Искам веднага да ми кажеш защо синът ми е с белезници“, спомня си Бърнард и добавя, че синът му изглеждал уплашен. „След като видя присъствието ми, това му даде тази утеха, баща му е тук.“

Видео от инцидента беше широко споделено в социалните медии.

В петък, Полицейското управление в Лансинг съобщи, че техните служители са издирвали заподозрян в поредица от кражби на коли. Момчето, каза полицията, е „носело подобно облекло и в същия жилищен комплекс като обвинен крадец на кола, който е избягал от полицаите пеша.“

Според полицията свидетел е описал заподозрения за кражба на кола като носещ неонови шорти и бяла риза.

Но един от адвокатите на семейството, Рико Нийл, каза пред CNN, че въпреки че е носел неонови шорти, Ташон е носил „светлосива или светлосинкава риза“, а не бяла. Нийл също каза, че Ташон е носила „напълно различни обувки“.

Полицейското управление в Лансинг издаде изявление, в което се извинява на семейство Бърнард.

„Искам да се извиня, че този инцидент имаше такова ефект върху този млад мъж и семейството му“, каза началникът Елъри Сосеби в изявлението в петък. Той също така помоли общността да разгледа „всички факти за ситуацията, преди да направи преценка“.

Кметът на Лансинг Анди Шор също се извини и каза, че отделът е бил в контакт със семейството, за да предложи ресурси и подкрепа „за всяка свързана травма.“

„Нашите служители правят всичко възможно, за да защитят Лансинг, но в този случай е допусната грешка и ние я признаваме и се извиняваме на засегнатите“, каза Шор.

Нийл каза на CNN вместо извинение, че клиентът му иска да види отговорността на служителите, участващи в инцидента.

„Ако искате да ни поднесете извинение, кажете ни какво се случва с тях полицаи, защото клиентът ми продължава да се справя със стреса и травмата, които му бяха повлияни от това изпитание, докато те просто си тръгват“, каза Нийл.

CNN се свърза с полицейското управление в Лансинг за допълнителен коментар .

В понеделник адвокати, представляващи семейството, казаха на CNN, че продължават да разследват инцидента, преди да решат дали ще предприемат съдебни действия срещу града.

Адвокатите на семейството казаха, че работят за уверете се, че Tashawn получава „справедливост“.

Артемис Моштагиан и Дженифър Ривера от CNN допринесоха за този доклад.

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт в CNN.com

Преглед коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР