Баща от Тексас откри, че няма тематични паркове, където дъщеря

...
Баща от Тексас откри, че няма тематични паркове, където дъщеря
Коментари Харесай

Баща продаде бизнеса си, за да построи увеселителен парк на дъщеря си

Баща от Тексас откри, че няма тематични паркове, където щерка му с увреждания да може да играе. Затова той взе решение да построи подобен, жертвайки бизнеса си.

По време на фамилна отмора Гордън Хартман таман беше излязъл от басейна, когато 12-годишната му щерка Морган се приближи до няколко деца, играещи във водата. Въпреки опитите й да се сприятели с тях, те напуснаха басейна относително бързо.

Хартман има вяра, че са я избягвали, тъй като не са били сигурни по какъв начин да реагират на някой, който е с увреждания; Морган има тип аутизъм и когнитивния потенциал на петгодишно дете. 

Той и брачната половинка му Маги потърсили съвет от други родители къде да заведат щерка си, тъй че и тя, и другите да се усещат спокойни към нея.

Така че през 2007 година взема решение да го построи самичък. Бивш бизнесмен на недвижими парцели, той продава фирмите си за строителство на къщи през 2005 година, с цел да основе The Gordon Hartman Family Foundation, благотворителна организация, която има за цел да оказва помощ на хора с увреждания.

Паркът на стойност 34 милиона $, прочут като Страната на чудесата на Морган, дебютира през 2010 година Сред атракциите са дребна железница, приключенска детска площадка и изцяло налично виенско колело.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР