Баща описва как е бил принуден да гледа безпомощно как

...
Баща описва как е бил принуден да гледа безпомощно как
Коментари Харесай

Татко, спаси ме!: Шокиращи подробности за убития от акула руснак

Баща разказва по какъв начин е бил заставен да гледа безпомощно по какъв начин тигрова акула " месомелачка " раздира до гибел сина му в египетски курорт, до момента в който той крещи " Татко, избави ме! ": Хищникът е заловен и брутално погубен на плажа малко след нападението, оповестява Daily Mail.

Юрий Попов е бил заставен да гледа безпомощно от брега по какъв начин хищникът обикаля към 23-годишния му наследник Владимир, преди да го завлече под водата в курорта Хургада в офанзива, която съгласно него е траяла 20 секунди. 

Туристите излезли под паника от водата, а ужасените фенове крещели на Владимир да плува надалеч от акулата, малко преди да бъде нахапан до гибел.

След това тигровата акула е уловена и изтеглена на сушата с лодка, след което е убита от разярените хора в близост. 

" Отидохме на плажа, с цел да си починем ", споделя Попов, който е родом от Русия, пред медията.

" Синът ми беше атакуван от акула, всичко се случи за секунди ".

Съкрушеният татко споделя, че наоколо до сина му не е имало членове на фамилията, които да му оказват помощ във водата, макар че по първични данни приятелката на 23-годишния мъж е съумяла да избяга от нападението.

" Каква помощ можете да окажете? Тази месомелачка се случи за 20 секунди, той просто беше отмъкнат под водата ", споделя Попов.

Бащата сподели: " Това е безусловно неуместно съвпадане, тъй като това е безвреден плаж. Наоколо има кораби и яхти. Никога не се е случвало там. Обикновено атакуват на диви плажове. Това е просто някаква зла орис ". 

Владимир е живял с татко си в Египет няколко месеца преди ужасяващото нахлуване. Попов съобщи, че ще кремира сина си и ще върне праха му в родната им Русия.

Любителски фрагменти показват как след нападението тигровата акула е уловена и изтеглена на брега от лодка и наподобява, че е била жива, преди да бъде намушкана до гибел. 

Египетските управляващи потвърдиха, че акулата е предадена за проучване, с цел да се открият аргументите за държанието ѝ и да се откри дали животното е обвързвано " няколко предходни случая ".

Видео, снимано от ужасени фенове, демонстрира по какъв начин Владимир обезверено крещи " Татко, баща ", до момента в който хищникът го обикаля във водата, преди да предприеме офанзивата.

Вижда се по какъв начин 23-годишният мъж обезверено се пробва да плува към брега, само че безрезултатно. Вижда се по какъв начин тялото му се върти във водата, а краката му са издигнати над повърхността.

" Плувай надалеч, плувай надалеч! Бързо! Акула! " - се чува по какъв начин хората крещят във видеото. 

Скоро пръските във водата стопират и главата на мъжа се връща на повърхността. Изглежда, че той още веднъж се движи във водата, само че постепенно.

Чува се по какъв начин крещи " Папа ", молейки за помощ, до момента в който водата става алена.

В този миг тялото на акулата се вижда ясно на повърхността, а перката и опашката ѝ се виждат, до момента в който обикаля към жертвата. 

Акулата се обръща още веднъж, с цел да нападна, и се нахвърля върху жертвата, след което я обгръща с челюстите си и я издърпва под водата.

Главата на мъжа се появява над водата за финален път, а тялото на акулата се вижда да се гърчи в океана, до момента в който завлича тялото още по-навътре във водата. 

Един от очевидците споделя: " Акулата изяжда останките му. Ето я, яде останките му. Друг споделя: " Точно пред очите ми акулата изяде момчето, а приятелката му съумя да избяга. То понесе удара на акулата ". 

" Децата плуваха [в региона, където акулата е нападнала] доста постоянно - имаше детски пързалки ", споделя различен очевидец. 

" Всичко това се е случило близо до стълба, по която всички влизат във водата ". 

" В един миг акулата се появи и незабавно ухапа този човек. Спасителите видяха това и започнаха да пускат лодката. Той се опитал да избяга от акулата, само че не съумял ", споделя различен свидетел.

Свидетели настояват, че приятелката на жертвата е била във водата по време на нападението. Според съветски медии тя е в сигурност и се е върнала в Русия. 

Руското външно министерство удостовери гибелта на жител след нападението от акула. 

23-годишният мъж не е първата жертва, убита от акула в курорта.

През юли предходната година 68-годишната австрийка Елизабет Зауер е била нападната пред очите на ужасени фенове в курорта в Сахл Хашиш - 15 минути откакто англоговорящите посетители са предизвестили египетските спасители за акулите и предизвестията им са били осмивани.

Курортът се намира на 30 минути път с кола от Хургада, където е погубен Владимир. 

Смята се, че втора жена - разпозната единствено като румънска гражданка на към 40 години - е била убита при сходно нахлуване единствено на 650 фута от мястото, където е починала госпожа Зауер, като мощно обезобразените ѝ остатъци са открити на близкия риф същия ден.

Г-жа Зауер губи ръка и крайник при нападението, което е снимано на филм, до момента в който фенове се пробват да отвлекат акулата и да я изведат на безвредно място.

Тя стигнала до брега благодарение на плавници, само че малко по-късно е умряла.

В тогавашните известия на осведомителна организация Агенция Франс Прес и австрийски осведомителни организации се показва, че нападението е осъществено от акула мако, до момента в който локалните египетски вестници показват животното като океанска бяла акула.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР