Баща на две деца от Рила се самозапали, като се

...
Баща на две деца от Рила се самозапали, като се
Коментари Харесай

Баща на две деца се самозапали


Баща на две деца от Рила се самозапали, като се заля с бензин и драсна клечката, обезверен от беднотията, откакто повече от две седмици фамилията му преживявало единствено на постен ориз. По неотложност е превозен в клиниката по изгаряния в „ Пирогов”, предава struma.bg.

Във вторник вечерта в 20.20 ч. е получен сигнал на тел. 112 в Спешен център – Рила, че 48- годишен мъж се е самозапалил в двора на къщата си.

При идването на място дежурният медикустановил, че брачната половинка и сестрата съумели да го загасят. Те го съблекли и го наметнали с одеяло. Като видял доктора и схванал, че ще пристигна и полиция, обгорелият мъж избягал в гората над къщата си. След към час самичък отишъл в Спешния център в Рила, като извървял пешком близо километър.

Ето какво описа лекарят за случая: “След като получихме сигнал от 112, че мъж се е самозапалил, незабавно с колата за спешна помощ потеглих за адреса. Там заварих гол мъж, загърнат с одеяло и целият в мехури от тежки изгаряния по цялото тяло. Като разбра, че ще пристигна и полиция, той избяга в гората над къщата си. Семейството живее в огромна бедност. В една стая живеят той със брачната половинка му и двамата им синове, на 11 и 12 година, сестра му, нейният другар и родителите му. Аз си потеглих, в тъмното няма по какъв начин да го открия в гората. След към час мъжът пристигна самичък в Спешния център, целият в мехури от изгарянията. Извървял е пешком близо 1 км. Умът ми не го побира по какъв начин е съумял с изгаряния от 20-30% да извърви такова разстояние. Пред очите на дежурния личен състав носът му стартира да се разпада. От тялото му течеше телесна течност, грозна панорама. Такова нещо не съм виждал в лекарската си процедура досега. Докато го транспортирах до болница в Благоевград, го попитах за какво е решил да се самозапали, а той ми отговори: “На ръцете ми лежат 7 души. Нямам непрекъсната работа. Трепя се по през целия ден, където ме повикат. Работя като вол, а повече от 2 седмици у дома се яде единствено постен ориз. Не устоявам повече!”, описа доктора

От Спешен център – Благоевград обгорелият мъж е превозен по неотложност в клиниката по изгаряния в „ Пирогов”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР