Баща ми - Григор Вачков, носеше мъжкото у себе си,

...
Баща ми - Григор Вачков, носеше мъжкото у себе си,
Коментари Харесай

Марта Вачкова: В днешно време няма мъжкари

Баща ми - Григор Вачков, носеше мъжкото у себе си, дух, който в този момент го няма, в днешно време липсват мъжкари, сподели във Варна Мартина Вачкова.

В рамките на кинофестивала „ Златна роза “ тя показа второто издание на книгата „ Пратеник на мъжки времена. Спомени за Григор Вачков “. Нейни създатели са Силвия Вачкова, Мартина Вачкова и Юрий Дачев. Книгата е реверанс пред огромния български артист и се появява още веднъж с помощта на Нейко Генчев и Владимир Житненски, добави Вачкова.

Тя напомни, че „ Пратеник на мъжки времена “ излиза преди 10 години във връзка 80-та годишнина на татко ѝ. „ Слава Богу, че я направихме, тъй като всички други, които си спомнят и описват за него, към този момент не са живи “, добави Вачкова. И изрази вяра, че този път книгата ще доближи до повече хора. Според нея като обръщение би била изключително скъпа за младежите.

„ Много от тях са обезверени, а животът на татко ми е доказателство, че трудът и напъните си костват и водят до триумф, неговият образец може да ги възпламени да се борят “, уточни Вачкова. И добави, че момчетата могат да научат по какъв начин да станат мъже, а девойките – какво да търсят в колегата си.

Григор Вачков беше неповторим гений, той беше човек, който умееше да се радва на всяко хубаво нещо, без значение малко или огромно, уточни основният редактор на списание „ Кино “ Людмила Дякова. Според нея е прелестно, че неговата щерка е наследила тези качества. Днес имаме потребност от такива прочувствени, съчувствени хора, уточни Дякова. 

Свои мемоари за Григор Вачков показа кинокритикът Божидар Манов. Той съпостави артиста, който по-възрастната аудитория помни като Митко Бомбата, с нешлифованите диаманти - родени от магията на природата и в действителност скъпи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР