Баща и син са превърнали здравеопазването в бизнес. За своя

...
Баща и син са превърнали здравеопазването в бизнес. За своя
Коментари Харесай

Баща и син съсипват болници в София! Единият затри „Света София“, а другият е директор на ИСУЛ, без дори да е лекар

Баща и наследник са трансформирали опазването на здравето в бизнес. За своя персонална полза те унищожават болница след болница, а личните състави им са в смут.

Бащата Любчо Пенев е добре прочут, защото той оглавяваше най-голямата белодробна болница у нас „ Света София “ в продължение на три десетилетия. За този интервал обаче освен не разви здравното заведение, само че и съумя да го затрие.

Ковид рецесията се оказа съдбовна за Любчо, защото тогава лъсна в цялостна степен неговата управленческа несръчност. Негови чиновници се оплакваха дни наред, че са били принудени да работят без защитни дрехи. Освен това не им са били платени 200 часа ексклузивен труд.

Това води до разбягване на личния състав, а в това време болничното заведение е затънала в задължения. Макар Пенев да твърди, че те са 1,5 млн. лева, в действителност били цели 7 млн. лева

Въпреки това той се бе хванал като удавник за сламка за поста си. Затова преди година уволни основната си сестра, освен това до момента в който тя е в болничен, а оправданието му за това беше, че договорът й е изминал. Истината обаче е, че тя е подала доста сигнали до институциите за далаверите му и това няма по какъв начин да й бъде простено.

Окаяното състояние на „ Света София “ води до сливането й със „ Свети Иван Рилски “. През юни тази година здравната министърка Асена Сербезова реализира сливането и юридически.

Днес „ Света София “ към този момент въобще не съществува в Търговския указател “. От болничното заведение няма и следва. Любчо Пенев съумя да я съсипе и затрие тотално.

Самият той стартира като елементарен хазаин в Александровска болница. След измененията на прехода обаче се дами за дъщерята на професор, взима няколко медицински дипломи и се намърдва в комфортен управителен стол, въпреки по това време да е бил без кой знае какъв опит.

Синът му към днешна дата повтаря „ подвизите “ на татко си. Любомир Пенев обаче даже не е доктор, а е икономист. Това не му пречи още като напълно млад да попадне в борда на шефовете на „ Майчин дом “, където заема длъжността „ административен заместник-директор “.

Най-скандално обаче е оглавяването му на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Застава отпред на една от най-големите лечебни заведения в страната, в случай че не е нито способен, нито умел, с цел да го направи. На всичкото от горната страна го прави за сметка на величие в медицината като проф. Бойко Каруков, който съумява да смъкна.

Неслучайно личният състав на болничното заведение се афишира срещу новия шеф и даже излиза с публично писмо и подписка. В тях се споделя, че Любомир Пенев не е доктор по обучение и няма опит в огромна болница като ИСУЛ, по тази причина би трябвало да се преразглежда назначението му.

Разбира се, преразглеждане няма, защото от години се приказва, че сем. Пеневи имат сериозен политически тил. Той идва както от ГЕРБ, по този начин и от Движение за права и свободи.

Имайки поради всичко това, не е чудно, че здравната ни система е на такова ниско равнище. Българинът е докаран до такава степен, че да не има вяра на лекарите, само че очевидно постоянно с съображение, в случай че шефовете са такива.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР