Баща и двамата му синове са осъдени за нанесен побой

...
Баща и двамата му синове са осъдени за нанесен побой
Коментари Харесай

Баща и двамата му синове пребиха шофьор в Благоевград

Баща и двамата му синове са наказани за нанесен побой над благевграданин. 

Съдът постанови неоправдателна присъда по дело за причиняване на телесна щета с подсъдимите братята А.И., Р.И. и татко им Д.И.

Преди време пребитият И.Д. подал тъжба в полицейско ръководство по отношение на породени материални вреди по автомобила му от страна на Р.И. Това станало мотив за утежняване на връзките посред им.

В ранните часове на 14 юни 2019 година Р.И. се обадил на И.Д по телефона. Бил сърдит от случилото се, обиждал го. Предложил да се видят в региона на образователния корпус на Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Около 06,20 ч. двамата се срещнали на уговореното място. Там сред тях зародил вербален спор, обвързван с неуредените финансови връзки.

Обвиняемият Р.И. блъснал съперника си, който паднал. Пострадалият съумял да напусне местопроизшествието, само че бил проследен. Не след дълго бил пресрещнат и атакуван от брата на обвинения – А.И., и татко му – Д.И.

Тримата му нанесли удари с юмруци, крайници и с гумена палка в региона на главата и тялото.

Свидетели на побоя подали сигнал на телефон за незабавни случаи 112. На място пристигнали полицейски чиновници и медицински екип, който транспортирал И.Д. до болнично заведение.

От осъществената съдебномедицинска експертиза е видно, че на потърпевшия е била породена междинна телесна щета.

Събраните в хода на правосъдното разследване доказателства откриват виновността на подсъдимите А.И., Р.И. и Д.И.

Бащата, който е със правосъдно минало, е наказан на „ отнемане от независимост “ за период от 5 години и 6 месеца при непоколебим режим на изтърпяване. На Р.И. е наложено наказване от 1 година „ отнемане от независимост “ с 4-годишен изпитателен период. Техният съизвършител в осъществяването на незаконното действие - А.И., е наказан на 8 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период.

По делото са предпазени и правата на потърпевшия, с оглед уважаване на предявен цивилен иск за породени имуществени вреди.

Присъдата на Районен съд - Благоевград може да бъде обжалвана и протестирана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР