Баща и двамата му синове, пострадали при поредното голямо меле

...
Баща и двамата му синове, пострадали при поредното голямо меле
Коментари Харесай

Пострадали при мелето в Пещера съдят полицията

Баща и двамата му синове, потърпевши при следващото огромно меле в пещерския квартал " Луковица " в неделя вечерта, ще съдят полицията. Тримата ​твърдят, че униформените са надвишили правата си и са ги ​удряли. ​Били нахапани и от полицейски кучета. Масовият пердах тръгнал от остаряла омраза сред две семейства, само че въвлякъл няколкостотин участници и сеирджии.

Двамата братя Михаил и Александър Кърпачеви, както и техният татко Неделчо имат съществени травми, споделя юрист Костадинка Петракова-Генчева, която дружно с юрист Малин Комсийски се е заела да пази правата им. Съдебните лекари ще кажат каква е степента на увреждане, а от това пък ще зависи и размерът на желае против органите на Министерство на вътрешните работи. Според нея те са били нападнати, а полицията им оказала напън, вместо да ги отбрани.

" По време на случая те са били в дома си, били са нападнати и са станали да пазят себе си и децата си - споделя юрист Генчева. - Дошла е полиция, жандармерия, кучета и са почнали да ги бият. После бащата и братята са арестувани. На единия брат - Михаил, му е нанесен побой и в полицията в Пещера. Когато отидох, не ме позволиха при тях, като обясниха, че били откарани в пазарджишката болница. После бащата - Неделчо, описа, че са благи кръвта, с цел да няма следи. В дома на клиентите ни също били почистени петната от кръв. "

Защитничката на тримата мъже твърди, че униформените се държали жестоко и с нея, когато отишла в болничното заведение, с цел да приказва с клиентите си. Не й показали заповеди за задържане. Пред стаята на братята двама постови не я позволили с претекста, че няма пълномощие. Тя се пробвала да изясни, че с цел да го получи, би трябвало да се срещне с тях, а и като юрист има право да се среща с подзащитните си когато и да е. След като настояла да влезе, единият служител на реда я хванал за ръката и я изхвърлил от отделението.

Тримата мъже имат кръвонасядания по цялото тяло, като някои от ударите проличава, че са от палки. Пострадалите разказали, че ги били и с маркучи. Освен това били нахапани от кучета. По блузата на единия и по главата му има стъпка от полицейска обувка, споделя още юрист Генчева. Бащата имал строшен отпреди случая крайник. Макар да имал гипс и да се виждало, че е безсилен, той също бил обичай.

" Считам, че униформените са надвишили правата си. Дори при нарушение на публичния ред не е това методът ", споделя юристката.

Въпреки недоброто си положение тримата мъже поискали да ги изпишат от болница и да се приберат, с цел да бранят дамите и децата си от офанзиви на другата фамилия. В понеделник вечерта отново били нападнати. Същевременно били заплашвани от пристигнали в дома им служители на реда с кучета, че още веднъж ще бъдат задържани и бити.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи отхвърлят коментар по отправените обвинявания за упражнено принуждение при всеобщия пердах в Пещера, като изясняват, че са формирани досъдебни производства и единствено прокуратурата може да дава следваща информация по случая.

В деня след случая обаче представителят на полицията Мирослав Стоянов напомни: " Наш ангажимент е да пазим публичния ред, а когато има безредици и спорове, да ги тушираме ".

Припомняме, че поради многото участници в самия пердах - няколко десетки души, както и привлечената от екшъна аудитория, обстановката е преценена като много комплицирана. Освен всички дежурни служители на реда в Пещера към мястото са ориентирани и сътрудниците им от цялата област, извикана е на помощ жандармерия, вдигнати са по паника и чиновници, които сега не са били на промяна.

Пристигнала на място кола за спешна помощ също била атакувана - по нея са хвърляни бутилки и камъни, само че за наслада не са нанесени съществени вреди, няма и потърпевши медицински лица.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР