Баша Мукърджи е лекар по професия. Работи в „Бостън пилгрим

...
Баша Мукърджи е лекар по професия. Работи в „Бостън пилгрим
Коментари Харесай

„Мис“ за подражание: Д-р Баша Мукърджи свали короната, за да лекува COVID-19

Баша Мукърджи е доктор по специалност. Работи в „ Бостън пилгрим хоспитал “ като младши експерт до октомври 2019 година, когато прекъсва кариерата си, с цел да се приготви да показа Англия в състезанието „ Мис Свят “.

Баша идва във Англия от Калкута, когато Баша е на 9-годишна възраст. От началото на месец март е в Индия. Там тя подкрепя благотворителна организация, посещава учебни заведения и прави дарения на дом за изоставени девойки.

Когато ситуацията на Острова стартира да се утежнява поради COVID-19, тя стартира да получава известия от сътрудниците, с които е работила в болничното заведение. Те ѝ пишат какъв брой е тежка обстановката сега и какъв брой им е мъчно.

Първата ви работа е в болничното заведение в Линкълншайр, където сте младши специализант. Там ли ще се върнете да помагате?

Там работех, да. И се въщам още веднъж там поради рецесията с COVID-19. Връщам се на работа след паузата около уговорките ми с състезанието „ Мис Свят “ и пътуванията, свързани с благотворителни дела и филантропична работа. Но в този момент се връщам на работа поради COVID-19.

Получих работния си график за идната седмица и стартирам. Върнах се във Англия от Индия предходната седмица, и преди да стартира би трябвало да прекарам 14 дни в карантина.

Промени ли се животът Ви след въвеждането на разпоредбите за обществено разграничаване?

Всъщност съм интровертна персона и излизанията на открито не ми липсват изключително доста. Бих споделила, че единственото, което ми липсва, е фитнеса. Обичам да упражнявам и подкрепям форма. Тренирах ММА и кик бокс и това ми липсва. С изключение на тези неща, не мисля, че живота ми се промени изключително доста. Харесвам да съм си у дома и от идната семица се връщам на работа, по тази причина не бих споделила, че смяната е огромна.

Баша е експерт по респираторна медицина, само че по думите ѝ сега лекарите вършат всичко и работят там, където има потребност от тях.

Коя хубост е по-важна - външната или вътрешната?

Вътрешната хубост, несъмнено. Това е нещо, което хората виждат даже и да не носиш грим, тъй като вътрешната хубост няма потребност от спомагателен искра. Забелязваш когато някой е добър човек, започваш да откриваш красивите черти на лицето им, походката им, косата им. Започваш да ги виждаш красиви извън, когато знаеш, че са красиви от вътрешната страна.

Какво знаете за България и била ли сте в миналото там?

Никога не съм била, само че моята връзка с България е, че по време на състезанието „ Мис Свят “, „ Мис България “, която срещнах там, счупи кутрето на крайници си в стаята. Аз диагностицирах фрактурата. Това е моята връзка с България.

Какво е посланието, което желаете да отправите с това, че спирате уговорките си като Мис Англия и се връщате да работите като доктор?

Останете мощни! В тази борба би трябвало да бъдем единни против вируса. В минутата, в която тази единност се унищожи и стартираме да мислим егоистично – „ Аз “ желая да изляза от къщи, „ Аз “ желая да отида на открито, „ Аз “ не желая да съблюдавам изолацията - сега, в който стартираме да сме егоисти, ще загубим борбата с ковид. Трябва да мислим като „ Ние “ и всички би трябвало да се опитваме да останем у дома, пробвайки се да победим вируса. Лекарите на първа линия желаят да вършим тъкмо това. Затова мислете като „ Ние “ против вируса, не като „ Аз “ против него. Това бих желала да кажа.

Д-р Баша Мухаджи към този момент е на първа линия в болничното заведение и работи по специалността си.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 097 73 52 190 Света 2 699 460 63 744 188 930 740 366 Заразени* Нови Починали България 1 097 73 52 Света 2 699 460 63 744 188 930
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР